Лагерфелд празнува рожден ден, възрастта му е мистерия

Лагерфелд празнува рожден ден, възрастта му е мистерия | StandartNews.com

Париж. Карл Лагерфелд - кайзер на модата, институция в дизайнерството, барометър на стила - празнува рожден ден днес. Творческият директор на Шанел и Фенди вероятно ще навлезе в кръга на 80-годишните звезди - все още разботещи и еволюиращи в техните високо респектирани среди - в това число Джоан Колинс, Майкъл Кейн, Джоан Ривърс и Йоко Оно.

Ексцентричният дизайнер, определен от модната библия "Вог" като "несравним интерпретатор на настроението на момента"е забулен в мистерия относно конкретната година на своето раждане. В Уикипедия и imdb.com е посочено, че той е роден на 10 септември 1933 г. в германския град Хамбург.

Пред "Телеграф" неговият говорител официално потвърждава, че той е роден всъщност пет години по-късно - през 1938 г., което означава, че днес той би трябвало да навършва 75 години.

Малко по-рано тази година обаче самият Лагерфелд заявява в интервю за изданието Paris Match, че всъщност се е появил на този свят през 1935 г. Така възрастта му днес би следвало да е 78 години.  

Още от ранна възраст Карл проявява интерес към дизайна и модата. Като дете той често изрязва снимки от модни списания. Освен това бил критичен към облеклото на съучениците си. Но едва в юношеска възраст, след като семейството му се връща в Хамбург, Лагерфелд се впуска в света на висшата мода.

През 80-те години на миналия век Карл Лагерфелд вече е голяма звезда в модния свят. Той е любимец на медиите, които обичат да отразяват променящия му се вкус и социален живот. Дизайнерът създава приятелства с други големи звезди, включително художника Анди Уорхол.

В началото на 80-те Лагерфелд прави с Chanel нещо, което малцина смятат за възможно. Той връща почти замрялата модна марка към живота с модерна линия конфекция. През 1984 година стилистът създава и собствена марка, която построява около идеята за "интелектуален сексапил".

В тайна остава къде и как ще се чества събитието поради мистериозното желание на иконата да не поставя личния си pразник под светлините на прожекторите, но едно е сигурно - празненството ще бъде стилно и уникално по рода си, точно като самия Лагерфелд. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай