Кейт ражда до седмица кралското бебе

Независимо дали ще е момче, или момиче, то ще е наследник на кралския престол

Кейт ражда до седмица кралското бебе | StandartNews.com

Нероденото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън вече получи първата си покана за парти. Луси Мийд, приятелката на херцогинята, се е сгодила - именно тя очаква височайшите гости на сватба следващата пролет. Бащата на Луси - Ричард Мийд, е бивше гадже на принцеса Мери, състезател е по конен спорт и е първият, който печели златен индивидуален медал за Великобритания.

Истерията около раждането, което се очаква в края на тази седмица, набъбва все повече на Острова. Кейт ще роди в престижната болница "Сейнт Мери" в Лондон, където принцеса Даяна даде живот на Уилям и Хари. Малцина помнят обаче, че Даяна, която обичаше да нарушава кралските протоколи, избра тази клиника въпреки мнението на Двореца. Кейт изглежда й подражава.

Още от 1 юли десетки фотографи и телевизионни оператори са обсадили болницата. Те са наредили метални стълбички на отсрещния тротоар. Уилям ще присъства на раждането, но възможността да го изпусне хич не е малка, тъй като той е на работа във военната си база в Ангълси в Северен Уелс. Принцът обаче се е подсигурил, ако раждането започне предварително. С разрешение на кралицата в базата е приготвен частен чартърен хеликоптер Sikorsky S-76c, така че Уилям да долети веднага до Лондон.

Подготовката тече навсякъде. В родилното отделение на болницата се правят последните щрихи на ремонта, който тече от 18 месеца. Новото луксозно отделение ще бъде украсено с картини от известния британски художник Джулиан Опи.

След като бебето се появи, документът, оповестяващ щастливото събитие, ще бъде запечатан в плик и изпратен с полицейски ескорт в Бъкингамския дворец, за да може кралицата и прабаба, която е на 87, да научи първа новината. Никой преди нея, освен родителите и медицинския екип, няма да узнае пола. Според традицията съобщението ще бъде окачено на специална стойка пред кралския дворец с информация за пола и мерките на новороденото. Раждането ще бъде оповестено в Туитър и Фейсбук, което е революционно за кралските обичаи. Церемониалът включва 103 оръдейни залпа, а по-късно и първа официална фотография. Името на третия поред наследник за престола ще бъде огласено по-късно - в срок от няколко дни до един месец.

Децата, които ще се родят в един и същи ден с първото дете на принц Уилям и херцогиня Катрин, ще получат щастливо сребърно пени. По случай паметната дата Кралският монетен двор е изработил 2013 сребърни копия на обща стойност над 50 000 паунда. На монетите е изобразен елемент от кралския герб.

Подаръците за бебето вече заваляха към двореца Кенсингтън, където Кейт ще бъде настанена след изписването от болницата. Финландското правителство изпрати кутия с бебешки дрешки и принадлежности, а сред тях и презервативи, което развесели тръпнещите за събитието. Бившата премиерка на Австралия Джулия Гилард вече плете кенгуру.

Междувременно букмейкърските къщи в Лондон печелят повече от залагания за бебето, отколкото от мачове. Освен за името му, сред които най-чести са Джордж и Джеймс, и ако е момиче - Шарлот и Александра, хората залагат за цвета на косата и очите му и дори в кой колеж ще учи.

Извън всички подробности около самото раждане журналистиката от британския "Телеграф" Роуан Пелинг коментира, че Кейт може да се превърне в модел на модерното майчинство. Даяна нарушаваше традициите в много отношения, като например да вземе малкия Уилям по време на обиколката й из Австралия и Нова Зеландия, водеше синовете си на кино, картинг, ръгби мачове, дори на Макдоналдс. Била е забелязана да се реди на опашка за скута на Дядо Коледа в голям магазин. Синовете й я придружаваха из приюти за бездомни и в хосписи. Въпреки това обаче не беше разрешено майката на Даяна да участва в отглеждането на наследниците. Може би защото Франсис напуска съпруга си заради друг мъж и след това се бори за четирите си деца в съда, но не спечели. Така Даяна се оказа изолирана с бавачки и иконома си. Поведението на Кейт досега обещава, че това няма да се случи с нея. Тя отказа на кралицата да прекара Коледа със семейството, преди да се оженят с Уилям, защото искала да бъде с родителите си. Изобщо Мидълтънови държат на подкрепата и фамилните ценности. Затова повече от сигурно е, че след като свършат двете седмици отпуск на Уилям, кралското бебе ще прекара известно време в родния дом на Кейт в Бъркшир, заобиколено от обикновените си баби, дядовци, лели, вуйчовци.

Преди раждането трябва да се свършат и някои други политически важни промени. От дълго време се подготвя отмяната на закона за примогенитурата, т.е. първородство на децата от мъжки пол. Тя обаче още не е ратифицирана, но означава, че ако бебето е момиче, ще наследи дядо си Чарлз и 31-годишния си баща Уилям. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай