Къщата от детството на Кърт Кобейн се продава

Сградата може да бъде извадена с основите и преместена на друго място, твърди брокерът й

Къщата от детството на Кърт Кобейн се продава | StandartNews.com

Вашингтон. Къщата, където Кърт Кобейн е прекарал детството си, се продава за 500 хиляди долара или над седем пъти повече от данъчната й оценка, предаде Ройтерс. Двуетажната сграда с площ от 141 кв. метра в Абърдийн, щата Вашингтон, може да бъде извадена с основите преместена и на друго място, обяснил агентът по недвижимо имоти Едуард Филц, който се е заел с продажбата.

„По отношение на цената – все пак това беше иконата на едно поколение. Колко често подобен имот се появява на пазара? Не много", допълва брокерът.

Съществува обаче известно разминаване в данните, кога точно е живял там музикантът. Според биографията на певеца, написана от Чарлз Крос, родителите на фронтмена на Nirvana са купили къщата през 1969 г., когато той е бил на 2 годинки.

В писмо до Ройтерс обаче сестра му Ким Кобейн твърди, че това е станало през 1967 г., а брат й е бил на 6 месеца. Още няма официална информация от властите в окръга.

Според разказа на Ким семейството е живяло там до развода на родителите, когато Кърт Кобейн е бил на 9 години, а после са се завърнали в нея, когато бил на 17 и живял там докато станал на 20 години.

Къщата е купена за 7950 долара, а в момента оценката на имота възлиза на 66 990 долара.

Заедно с нея се продава и матракът, на който младият Кобейн е спял.

Китаристът се самоуби на 27 годишна възраст през 1994 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай