Храните на звездите

Джо Пери от "Аеросмит" подлютява фенове със своя сос

Храните на звездите  | StandartNews.com

Лиса Лилиън е създател и автор на популярния зад океана сайт "Гладно момиче" (Hungry Girl). Нейната специалност е храненето без вина. Какво означава това? Когато човек е на диета, или се бори по някакъв начин с теглото си и, ако изяде нещо непозволено в режима му, често се стига до сериозно чувство на греховност, което може да донесе психически и физически последици. Лиса дори е написала осем книги по същите теми, пет от които дебютираха под номер 1 в класацията за бестселъри на "Ню Йорк таймс".

Този път Лиса се е заела с холивудските звезди и при това не става дума за техните рецепти за отслабване, а за нещо по-важно. Напоследък сред лъскавата каста се появи нова тенденция, свързана с храната. Все повече звезди си партнират с различни видове марки и производители на деликатеси - и тук не става дума само за участие в реклами, което е отдавнашна практика. Те вече създават собствени продукти или вкусове - например нов вид студен чай или картофен чипс. Естествено продажбите скачат до неузнаваемост. Всеки иска да пие чая на Бионсе например. Но само защото любимата певица или актьор препоръчва нещо, не означава че трябва да му вярваме безпрекословно. Въпросната марка, която обикновено плаща милиони, за да може някоя звезда да държи нейното творение, невинаги предлага качество. Може и да не е вкусно или пък подходящо за вас - например бонбоните на тенисистката Мария Шарапова. Всеки иска да опита от тези сладости в толкова ярки и изкушаващи цветове, но едва ли ще е добре за талията. Същото важи и за желираните бонбони на супермодела Хайди Клум, които тя пусна още през 2005 г.

Аштън Кътчър и Кейти Пери вече са част от лицата на компанията "Попчипс". Тя е намерила доста новаторски подход към намиране на потребители, който я изстреля в топ 20 на най-обещаващите за 2011 г. на списание "Форбс". Според журналистите на престижното издание Пъф Деди, Пери и Кътчър са инвеститори във фирмата. Попчипсът според описанието се приготвя от картофено или царевично нишесте. Но не се пържи, нито пече, а се майстори чрез машина, която едновременно притиска и за секунди го "изплюва". В 30 грама от този нов чипс има 120-130 калории и 4 грама мазнини. Аштън вече засне няколко реклами за компанията, той дори се води нещо като президент на "попчипс културата". Кейти пък наскоро пусна своя царевична версия.

Всъщност производителите на чипс може би залагат на звезди, които да снемат малко от нездравословната репутация на продуктите им. Самият Брад Пит е от първите знаменитости, които хвалят пържените картофени вкуснотийки. Само че това е през 1989 г., а той е все още е слабо известен. Една от най-големи звезди на Холивуд в момента пее гол до кръста за марката "Прингълс".
Стивън Сегал също е ветеран в тази област. Екшън героят даде името си за енергийна напитка, която според рекламата е първата от жанра с тибетските годжи бери, при това без захар.

Актрисата Джени Маккарти, позната от сериала "Двама мъже и половина", пък рекламира салата за фастфуд веригата CarlТs Jr. Въпреки това обаче нейната салата изглежда доста здравословна и вкусна - върху зелена салата са наредени печено на грил пиле, ябълки, боровинки, ядки, всичко това е залято с малинов винегрет. Така в чинията има само 320 калории и 14 грама мазнини.

Рокаджията Брет Майкълс направи свой вид студен плодов чай, при това диетичен и с канела. Напитката Trop-A-Rocka от компанията Diet Snapple трябваше да е лимитирана серия, но толкова се хареса на хората, че все още се произвежда.

Всички очакват от рокаджиите да пускат или рекламират алкохолни напитки. Бирата или водката повече би им подхождала отколкото чаят. Да, ама не. Джо Пери от "Аеросмит" пусна лютив сос, който имал сладък пушен вкус. Сосът носи гръмкото име Rock Your World

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай