Хиляди хипари се стягат за "Джулая" в Камен бряг

В Бургас ще посрещнат изгрева на слънцето с Джо Лин Търнър и швейцарците от ROZBUB

Хиляди хипари се стягат за "Джулая" в Камен бряг  | StandartNews.com

Варна/Бургас. Хиляди фенове от България и Румъния се стягат за "Джулая" в нощта срещу първи юли в Камен бряг. Както всяка година малкото селце край Каварна, в което иначе живеят около 100 човека, се очаква пак да набъбне до десетина хиляди.

Взети са всички мерки за сигурност заради близо 30-метровите скали. Традиционно феновете ще посрещнат изгрева на слънцето около 5 сутринта с БТР и легендата на "Юрая Хийп" Джон Лоутън. Тази година обаче там ще има и други участници, като групата на Влади Въргала "Отряд 13". Ще участват и още 5 младежки групи от Каварна и Добрич, съобщи за "Стандарт" кметълът Цонко Цонев.

По същото време ще купонясват и в Бургас. Там звезда на вечерта ще е бившият певец на "Дийп пърпъл", "Рейнбоу" и Ингви Малмстийн - Джо Лин Търнър. Той ще пее с Нелко Коларов и варненската група "Фобос". Швейцарците от блус рок групата ROZBUB също ще бъдат част от концерта на централния плаж. Ще участват още "The Pomorians", "Силует", "Add Groove", DТ Family и много други, като концертът ще продължи близо 12 часа. Фестивалът започва още днес с кино на открита сцена в морската градина. Пак там ще има и "Алея на изкуствата". По време на концерта ще бъде организирано масoво пускане на летящи фенери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай