Галиани напуска "Милан" след 28 г.

Галиани напуска "Милан" след 28 г. | StandartNews.com

Рим. Адриано Галиани ще подаде оставка като шеф на "Милан", гръмнаха медиите в Италия. Раздялата идва след 28 г., в които гологлавият бос беше дясната ръка на Силвио Берлускони в управлението на клуба.

Официално Галиани ще си тръгне след решителния мач от Шампионската лига срещу "Аякс". "Бих си напуснал и сега, но не искам да стресирам отбора", сподели той. Адриано склони да даде цялата власт на новия силен човек в клуба - щерката на Берлускони - Барбара.

В последните месеци между двамата се разрази открита война за пътя, по който трябва да върви "Милан". "Съгласен съм, че отборът трябва да се подмлади, но не по такъв начин. Барбара иска всичко да стане незабавно, но според мен това няма как да се случи. Не се опитвам да си приписвам заслуги, но ако не бях върнал Кака, какво щеше да стане? Или ако не бях прекъснал ваканцията на шефа на "Барселона" Сандро Росел през 2010 г. за Златан Ибрахимович. "Милан" щеше да е още по-зле. Феновете искат резултати и в последните години ние завършвахме сред първите 4 отбора. Тази година май няма да е така", добави още Галиани, който бе нападнат от Барбара миналия месец, че методите му на управление са безкрайно остарели. "Когато някой те обиди, ти трябва да го понесеш като мъж. За това не си тръгвам веднага", обясни шефът. Според медиите в Италия той ще прибере 50 млн. евро неустойка. "Не ми се коментират финансови условия. Важното е "Милан" да върви. Все още не знам с какво ще се занимавам", завърши Галиани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай