Диана Любенова сваля мачовци в БГ екшън

Башар е ромски Джеймс Бонд в "Корпус за бързо реагиране" 2

Диана Любенова сваля мачовци в БГ екшън | StandartNews.com

Не забравяйте да си вземете тетрадка и химикал, когато тръгнете да гледате "Корпус за бързо реагиране: Ядрена заплаха". Родният екшън ще се завърти по кината от 17 януари. А лафовете в него са суперсочни и свежи, при това в изобилие. Техниката на снимане е впечатляваща, приключенията на героите са суператрактивни, а лафовете са изпълнени с остроумие.

Кутрум, героят на Башар Рахал, е елегантен ромски Джеймс Бонд. Той е изискан, владее езици, работи за британското разузнаване, но на земята го свалят разговорите с жена му Рашка. Играе я сестра му - Карла Рахал. В една от сцените, в Истанбул, го нападат туристи, крещейки: "Джеймс Бонд", и се снимат с него. "Ако трябва да спасявам света с някоя мацка като Агент 007, то бих избрал Мерил Стрийп", каза след премиерната прожекция с усмивка Башар. След три дни той лети за празниците при семейството си в Лос Анджелис.

Луиза Григорова е от красавиците, които попадат в полезрението на сваляча Гецата, в чиято кожа влиза Евгени Будинов. "Откъде те познавам, от Люлин ли?", пита я той, а тя отвръща миг преди да се скрие в асансьора: "Не, от Перник". Семейството на актрисата наистина продължава да живее в града край столицата.

Златка Димитрова, която преди дни спечели "Биг брадър ол старс", се перчи като видната бръмчалка Мелани, която ползва героя на Васил Мавриков като прислужник. Тя е придружавана от приятелката си Дженифър, която също не може да се похвали с изобилие от работещи сиви клетки - сладката Ралица Паскалева.

В лентата рапърът Спенс е наемен убиец, а Антоний Аргиров е продавач на тв техника. Иван Петрушинов, масово популярен като Дядо Коледа, играе тъста на Борето, компютърния гений на отряда за бързо реагиране. На Борето, изигран от Ивелин Найденов, му се налага да похапне живи охлюви, за да спечели одобрението му. Ивелин поглъща истински плужек, като му се налага два пъти да го натъпче в устата си. Голите охлюви били от фермата край София и след края на снимките му били върнати.

Един от хитовите лафове е, когато Мавриков отсича: "Корпусът е нашишкавел". "Ама на мен ми трябват само ръцете", казва Борето. "Ръцете са неразривна част от задника. А твоят напоследък е голям и едва се побира в буса", непреклонен е Васко. Затова ги води при Лилия Маравилия, която е фитнес инструкторката на "Корпус"-а. По нейно нареждане обезкосмяват гърдите на Будинов. По-късно той ще се опита да я спечели, но Асен Блатечки се оказва по-бърз и я съблазнява с мотора си.

Екипът е замислил и трета част, ясни са приключенията и основните герои. За първи път български филм се радва на своята втора част, а от първия снимачен ден досега са минали 6 месеца и един ден, каза преди началото на прожекцията Емил Симеонов, един от продуцентите.

Китодар Тодоров е физикът Генадий Иванов, който измисля атомна бомба и иска да я продаде на британския злодей Карадайн - Филип Диленси. Китодар обаче е неузнаваемо елегантен - той е отслабнал с 18 килограма. На шега или не, при него никога не е ясно дали е за поредна роля. Дясната ръка на Карадайн е "африканецът" Юлиан Костов, за когото британецът казва: "До всеки успял мъж стои един добър асистент".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай