Понеделник,

Дарин и Деян поливат 33 години на снимки

От: Failed to load user -
563
Дарин и Деян поливат 33 години на снимки
A
A
A

Екшън на квадрат ще има днес на снимачната площадка на филма "Люси" - режисьорския дебют на Асен Блатечки. Актьорите близнаци Дарин и Деян Ангелови ще почерпят мощно и щедро за най-мъдрата възраст - чаровниците от Народния и Младежкия удрят 33. "Чувстваме се като помъдрели деца", усмихва се Дарин. И допълва: "Вече не правим онези детски глупости. Сегашните ни са по-грандиозни, но нямат последствия. Самата ни професия е щура". Брат му Деян подремва след тежък работен ден и не може да се включи в разговора. Дарин, естествено, няма право да издава подробности около лентата, но уточнява, че екшънът с колите няма да напомня чак толкова много на "Бързи и яростни". Филмите си приличали само по гонките и красивите мадами, но историята е различна. Той и брат му щели да са от тези, дето карат автомобилите. Ако за мнозина да работиш на рождения си ден е кофти късмет, то за неуморните братя това е голям купон.

"За нас е удоволствие да създаваме нещо, което харесваме. Забавно ни е. За Роджър Уотърс няма да успеем, защото точно по това време камерата се върти. Ще почерпим, но в рамките на разумното, все пак нали караме автомобили и спазваме правилата за движение", шегува се той.

Брат му Деян го изпреварва с 10 минути на 30 август преди 33 години и оттогава винаги пръв посреща ударите на живота. Дарко обаче е плътно зад него и му помага. "Много пъти са ме питали кога съм осъзнал, че имам близнак, но как да го обясня - ти се раждаш така! Това е все едно да кажеш кога за първи път си разбрал функцията на лявата си или на дясната си ръка. То е част теб. Благодаря на Бога за това, че си имам брат ми, защото само който има близнак, може да ме разбере", пояснява ергенът в тяхната двойка. Деян е семеен тип и има малък син.

Като малки празнували с една торта, но двойна. Дарин си спомня, че сладкишите нямали днешните хитови дизайни на комиксови герои и били скучни, но за сметка на това много вкусни. "Свещичките духахме заедно, защото знаехме, че сам нито един от нас няма да успее. Никой от нас не е бил лидер в отношенията ни. Единият ражда идеята, другият я допълва. Това е част от благословията да имаш брат близнак", категоричен е отличният актьор.

На едно от челните места в класацията на детските им пакости е случаят с наводняването на апартамента.

Било около рождения им ден и тъкмо им купили актуалните за едно време камиончета самосвалчета, тип зилчета. Майка им Румяна си домакинствала в кухнята, било странно тихо като за близнаци, защото както казва Дарин - те трудно се гледат.

По едно време жената усетила, че краката й се мокрят и джапа във вода. А пакостниците с ангелоподобно изражение кротко и методично пълнели от банята каросерията на камиончетата и изспивали водата в хола, в стаите. И така докато не стигнала до глезена. Родителите им били свестни и децата не го отнесли с кой знае какво голямо наказание. Те искали Дарин и Деян да се развият като самостоятелни личности и не ги обличали еднакво. "Питаха ни: "Даре, Деянчо, кой какво ще си облече?", и ние си избирахме. В училище също винаги сме били един до друг плътно и сме си помагали", спомня си Дарин. Всеки заставал между проблема и брат си. Така и ще бъде, категорични са те. Карали са се само за дребни неща, но дори психолозите прощават това, защото при близнаците има известна борба за преодоляване на другия. "Еднакво настоятелни и еднакво отстъпчиви сме. Спорим, докато единият не успее да убеди, да докаже на другия своето мнение. Тогава казваме: "Да, братле, сбърках", и всичко си е наред. Не си четем мислите, но аз чувствам, когато Деян е наблизо. Например знам, че е на море, но изведнъж усещам, че е около мен и казвам: "Той е тук". И Деян се появява и казва: "Тръгнах по-рано, не ти се обадих, за да не те притеснявам".

Братята са трето поколение аркашки. Дядо им Стоян Стоянов е завършил операторско майсторство в Лайпциг. Връща се по време на Втората световна война и е един от основателите на ловешкия театър. Баща им Ангел Ангелов е актьор и бил директор на арт храма в Перник. Той е сред първите майстори на пантомимата в България. Печелил е гран при на Монте Карло. Момчетата са единодушни, че генът ги е повел към ВИТИЗ. Пръв се запалил Дарин и навивал брат си да кандидатстват. Завършили в класа на Стефан Данаилов.

Братята са от малкото с нетипичен страничен бизнес за актьори - строителството. Наследили са нюх от другия си дядо.

"В момента не строим, но за щастие постъпвахме разумно, когато едно време инвестирахме и сега рентиерстваме в имоти. Дебнем момента, в който да започнем отново", обяснява Дарин .

Последната постановка, в която двамата братя се вихрят, е "Веселите уиндзорки" в Народния. Продължават да играят и в "Хъшове", "Дон Жуан", "Страхотни момчета". "Брат ми има страхотна роля в "Идиот" на Деси Шпатова, аз правя не по-слабо изпълнение в "Царството земно" на Елена Панайотова по Тенеси Уилямс - и двете представление са в Народния", добавя още Дарин.

Дали е намерил дамата на сърцето обаче не издава, а и как да разочарова армията си от фенки.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички