Дарин и Деян поливат 33 години на снимки

Актьорите са екшън герои в новия филм на Блатечки

Дарин и Деян поливат 33 години на снимки | StandartNews.com

Екшън на квадрат ще има днес на снимачната площадка на филма "Люси" - режисьорския дебют на Асен Блатечки. Актьорите близнаци Дарин и Деян Ангелови ще почерпят мощно и щедро за най-мъдрата възраст - чаровниците от Народния и Младежкия удрят 33. "Чувстваме се като помъдрели деца", усмихва се Дарин. И допълва: "Вече не правим онези детски глупости. Сегашните ни са по-грандиозни, но нямат последствия. Самата ни професия е щура". Брат му Деян подремва след тежък работен ден и не може да се включи в разговора. Дарин, естествено, няма право да издава подробности около лентата, но уточнява, че екшънът с колите няма да напомня чак толкова много на "Бързи и яростни". Филмите си приличали само по гонките и красивите мадами, но историята е различна. Той и брат му щели да са от тези, дето карат автомобилите. Ако за мнозина да работиш на рождения си ден е кофти късмет, то за неуморните братя това е голям купон.

"За нас е удоволствие да създаваме нещо, което харесваме. Забавно ни е. За Роджър Уотърс няма да успеем, защото точно по това време камерата се върти. Ще почерпим, но в рамките на разумното, все пак нали караме автомобили и спазваме правилата за движение", шегува се той.

Брат му Деян го изпреварва с 10 минути на 30 август преди 33 години и оттогава винаги пръв посреща ударите на живота. Дарко обаче е плътно зад него и му помага. "Много пъти са ме питали кога съм осъзнал, че имам близнак, но как да го обясня - ти се раждаш така! Това е все едно да кажеш кога за първи път си разбрал функцията на лявата си или на дясната си ръка. То е част теб. Благодаря на Бога за това, че си имам брат ми, защото само който има близнак, може да ме разбере", пояснява ергенът в тяхната двойка. Деян е семеен тип и има малък син.

Като малки празнували с една торта, но двойна. Дарин си спомня, че сладкишите нямали днешните хитови дизайни на комиксови герои и били скучни, но за сметка на това много вкусни. "Свещичките духахме заедно, защото знаехме, че сам нито един от нас няма да успее. Никой от нас не е бил лидер в отношенията ни. Единият ражда идеята, другият я допълва. Това е част от благословията да имаш брат близнак", категоричен е отличният актьор.

На едно от челните места в класацията на детските им пакости е случаят с наводняването на апартамента.

Било около рождения им ден и тъкмо им купили актуалните за едно време камиончета самосвалчета, тип зилчета. Майка им Румяна си домакинствала в кухнята, било странно тихо като за близнаци, защото както казва Дарин - те трудно се гледат.

По едно време жената усетила, че краката й се мокрят и джапа във вода. А пакостниците с ангелоподобно изражение кротко и методично пълнели от банята каросерията на камиончетата и изспивали водата в хола, в стаите. И така докато не стигнала до глезена. Родителите им били свестни и децата не го отнесли с кой знае какво голямо наказание. Те искали Дарин и Деян да се развият като самостоятелни личности и не ги обличали еднакво. "Питаха ни: "Даре, Деянчо, кой какво ще си облече?", и ние си избирахме. В училище също винаги сме били един до друг плътно и сме си помагали", спомня си Дарин. Всеки заставал между проблема и брат си. Така и ще бъде, категорични са те. Карали са се само за дребни неща, но дори психолозите прощават това, защото при близнаците има известна борба за преодоляване на другия. "Еднакво настоятелни и еднакво отстъпчиви сме. Спорим, докато единият не успее да убеди, да докаже на другия своето мнение. Тогава казваме: "Да, братле, сбърках", и всичко си е наред. Не си четем мислите, но аз чувствам, когато Деян е наблизо. Например знам, че е на море, но изведнъж усещам, че е около мен и казвам: "Той е тук". И Деян се появява и казва: "Тръгнах по-рано, не ти се обадих, за да не те притеснявам".

Братята са трето поколение аркашки. Дядо им Стоян Стоянов е завършил операторско майсторство в Лайпциг. Връща се по време на Втората световна война и е един от основателите на ловешкия театър. Баща им Ангел Ангелов е актьор и бил директор на арт храма в Перник. Той е сред първите майстори на пантомимата в България. Печелил е гран при на Монте Карло. Момчетата са единодушни, че генът ги е повел към ВИТИЗ. Пръв се запалил Дарин и навивал брат си да кандидатстват. Завършили в класа на Стефан Данаилов.

Братята са от малкото с нетипичен страничен бизнес за актьори - строителството. Наследили са нюх от другия си дядо.

"В момента не строим, но за щастие постъпвахме разумно, когато едно време инвестирахме и сега рентиерстваме в имоти. Дебнем момента, в който да започнем отново", обяснява Дарин .

Последната постановка, в която двамата братя се вихрят, е "Веселите уиндзорки" в Народния. Продължават да играят и в "Хъшове", "Дон Жуан", "Страхотни момчета". "Брат ми има страхотна роля в "Идиот" на Деси Шпатова, аз правя не по-слабо изпълнение в "Царството земно" на Елена Панайотова по Тенеси Уилямс - и двете представление са в Народния", добавя още Дарин.

Дали е намерил дамата на сърцето обаче не издава, а и как да разочарова армията си от фенки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай