Петък,

Бут за най-бърз касапин

От: Failed to load user -
2689
Бут за най-бърз касапин
A
A
A

Велико Търново. Най-веселата касапска история, разказана от най-якия балканджия. Това ще е част от атракциите на втория празник на еленския бут в град Елена.

Пиршеството за окото и небцето ще е идната събота, на 26 октомври. Тогава касапите ще са най-заети да колят шопари, но на градския пазар в балканската община те ще запретнат ръкави и ще наточат ножове, за да покажат как се пърли прасе. Най-смелите и добре подготвени балканджии ще могат да премерят сили в надпревара за "Най-голям бут", "Най-вкусен бут", "Най-майсторско рязане на еленски бут", "Най-весела касапска история", "Най-як балканджия". Освен вино от арония и еленска сливова ракия някой от спечелилите ще си тръгне с цял еленски бут. За всички останали ще има организирана и томбола с награди.

Дълги години около Димитровден в Елена се е провеждал сборът на града. Балканджиите са отваряли широко портите на своите домове, за да посрещнат скъпи гости от близко и далече, да се нагостят щедро, да се повеселят така, както само те могат, и да покажат как се прави бут по еленски. Месото има уникален вкус и приготвянето му става само при специфичните климатични особености на Еленския Балкан.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Еленски Бут

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички