Бут за най-бърз касапин

Балканджии точат ножове за турнир по Димитровден

Бут за най-бърз касапин | StandartNews.com

Велико Търново. Най-веселата касапска история, разказана от най-якия балканджия. Това ще е част от атракциите на втория празник на еленския бут в град Елена.

Пиршеството за окото и небцето ще е идната събота, на 26 октомври. Тогава касапите ще са най-заети да колят шопари, но на градския пазар в балканската община те ще запретнат ръкави и ще наточат ножове, за да покажат как се пърли прасе. Най-смелите и добре подготвени балканджии ще могат да премерят сили в надпревара за "Най-голям бут", "Най-вкусен бут", "Най-майсторско рязане на еленски бут", "Най-весела касапска история", "Най-як балканджия". Освен вино от арония и еленска сливова ракия някой от спечелилите ще си тръгне с цял еленски бут. За всички останали ще има организирана и томбола с награди.

Дълги години около Димитровден в Елена се е провеждал сборът на града. Балканджиите са отваряли широко портите на своите домове, за да посрещнат скъпи гости от близко и далече, да се нагостят щедро, да се повеселят така, както само те могат, и да покажат как се прави бут по еленски. Месото има уникален вкус и приготвянето му става само при специфичните климатични особености на Еленския Балкан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай