Събота,

Бочели на изпит по пеене

От: Администратор -
2095
Бочели на изпит по пеене
A
A
A

Андреа Бочели ще ходи на изпит по пеене. Звездният тенор, който скоро навърши 55, е доктор по право. Сега се изправя пред поредното предизвикателство - да получи диплома по вокално изпълнение от консерваторията "Джакомо Пучини" в Специя, Италия. Там той е състудент със собствения си син Амос, който учи пиано. Защитата на Бочели е във вторник и съвпада с излизането на неговия нов албум Love in Portofino на CD и DVD, който тенорът ще представи и у нас на 30 май догодина в столичната зала "Арена Армеец".

Последното препятствие пред Бочели за получаването на магистърската степен е комисия от академици, пред които ще представи своята дисертация "Стойност и значение на оперно пеене в началото на третото хилядолетие". Изпълнителят с над 20-годишен професионален опит, покорил най-големите световни сцени, е направил сериозен анализ на 70 страници, посветен на състоянието на оперното изкуство. Работата на Бочели е полезна и за всеки заинтересуван от света на класиката, тъй като маестрото коментира приноса на доказани музиканти и колеги, един от които е Пласидо Доминго. Бочели не е критичен, напротив. Той дава оптимистична оценка за оперните изпълнители. Въпреки че е оптимист за развитието на консерваториите, той не пропуска да отправи послание, че днес повече от всякога висшите музикални заведения не могат да съществуват без подкрепата на почитателите на това изкуство.

Стойността и значението на оперното пеене в началото на третото хилядолетие остават непокътнати, категоричен е маестрото и заключава: "В действителност тяхната всеобхватност расте, защото пред съществуващата опасност от обезличаване на всеки творчески опит операта е изкуството, което събужда духа и позволява да се изрази неописуемото".
У нас Бочели ще пее песни предимно от последния си албум, който е запис от бутиковия му концерт в Портофино, Италия, на 11 август 2012-а. Сред парчетата са евъргрийнът "SomethinТ Stupid", който той изпълнява с Вероника Берти и хитът на Елвис Пресли "Love Me Tender".


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията