Сряда,

Библия на тайните общества написа Румен Ралчев

От: Failed to load user -
3870
Библия на тайните общества написа Румен Ралчев
A
A
A

Кои са тайните общества и какви са техните ритуали? За първи път завесата над вековната мистерия вдига Великият Приор на тамплиерите в България Румен Ралчев. Той е автор на първата по рода си у нас библия на тайните общества. Първият том от луксозното издание на четирилогията "Тамплиерство и масонство" излиза за Петата годишнина на Велик Приорат България. Той ще бъде специалният дар на Ралчев за участниците тържественото честване годишнината на Ордена в Кърджали в нощта срещу 18 август.Ритуалът ще се проведе пред Историческия музей в центъра на града на факли.

"Човешката свобода е в основата на идеологията и философията на тези движения", казва Великият приор на Приорат България Румен Ралчев. Това обяснява

защо един масон може да бъде едновременно тамплиер и ротарианец. Многотомното издание ще стане достъпно за широката публика наесен с помощта на в. "Стандарт".

Авторът Румен Ралчев е собственик на "Балкан секюрити груп", управлява 7 фирми, като основната му дейност е охрана. Създал е верига от колежи за охрана и сигурност, годишно там се обучават около 400 души. До началото на 1992 г. е работил в Националната служба за охрана, като се е грижил за сигурността на Тодор Живков , Петър Младенов ,Желю Желев и др. Председател е на Националния съюз "Безопасност и охрана" в който членуват няколко хиляди действащи и от резерва служители на МВР и специалните служби.

През 1991 и 1992 година Ралчев е един от първите, които са приети като масони и участва в реактивирането на Велика Ложа на България светлина на която внесла тогавашната Велика ложа на Югославия. Поради различни причини масонството почти се разпада и през 1997 година отново е внесена светлина от Обединената ложа на Германия във Великата ложа на старите свободни и приети зидари на България създадена с участието отново на Ралчев.Той е активен участник при инсталирането на Стария и приет Шотландски ритуал в България (2000-2001г.), като е един от първите девет души, които са удостоени с 33-та и последна степен. Ралчев е избран за член на Върховния съвет и негов Лейтенант-Гранд Командер . Многократно е бил Майстор на стол ,Заместник Велик майстор и Велик майстор на масоните. Ралчев е и един от първите, приети за тамплиери в България и Велик Приор на Велик Приорат България от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим ,носител на Великия кръст.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията