Българка е диджей №1 на Ботуша

Ренета Петрова пее родни хитове по италианските дискотеки

Българка е диджей №1 на Ботуша | StandartNews.com

Рим. Най-известната жена диджей в Италия е българка. Тук обаче за нея почти нищо не знаем. Тя се казва Ренета Петрова и се подвизава по дискотеките на Ботуша като Рене Ла Булгара. Понякога, докато е на пулта, започва и да пее. Включително и на български. "Като дойде някой диджей гадняр и като види, че съм жена, си мисли, че съм неспособна", оплака се Ренета по Нова телевизия.

На италианските меломани българката пеела шлагера "Вървят ли двама" на Мария Нейкова. Там песента им звучи доста екзотично. Нестандартното решение да стане диджей Ренета взима още като малка, докато играе със старите плочи вкъщи, голяма част от които поврежда. Сега мечтае за повече дисковерсии на старите български песни. Намира ги за изключително красиви и се надява така да ги популяризира в Италия. Гордее се и със смелостта, която българите демонстрират в момента.
Според Ренета италианците никога не биха се вдигнали на протест като българския.

"Там те живеят прекалено добре и никой не го интересува да излезе на площада и да манифестира. Аз винаги съм била много горда, че съм българка. Затова псевдонимът ми е Рене Ла Булгара. Няма по-смела демонстрация", гордее се нашенката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай