$99 хиляди за най-скъпата любовна вечеря (СНИМКИ)

Екип от готвачи предлага на търг уникалното си меню със стриди, хайвер, трюфели, шафран

$99 хиляди за най-скъпата любовна вечеря (СНИМКИ) | StandartNews.com

Най-скъпата вечеря за Свети Валентин струва 99 хиляди долара. Офертата е на Адам Симъндс. Само една късметлийска двойка обаче ще има шанса да я опита. Симъндс и екип от страхотни английски готвачи ще приготвят персонално меню, състоящо се от най-редките деликатеси в света и най-търсените афродизиаци. Общата сума на всички бутилки шампанско и вино, които ще бъдат отворени и изпити, е 49 972 долара.

Вечерята стартира с най-скъпия хайвер - "Алмас". Той се продава само в един магазин в Лондон и струва 25 000 долара за килограм. Към него има и стриди и бутилка шампанско Salon от 1959 г., което струва около 5800 долара. Всичко това ще бъде сервирано върху уникално канапе от бамбукова морска сол за 3255 долара и перли за 9767 долара в китайски порцелан.

Изисканата увертюра е последвана от седем блюда, направени от най-добрите съставки на планетата. На ред са бавно вареното патешко яйце с бели трюфели и прочутата иберийска шунка от 293 долара - сурово сушена, от иберийска порода прасе, хранено само с жълъди. 50-60% от мазнините в нея са тези, които влизат в състава на зехтина. Шампанско от 1976 година полива всичко това. Третото блюдо е филе от риба тон с диня, чоризо и източния сос Понзу. Четвъртото блюдо е гъши дроб с пушена змиорка и ябълки сорт Грени Смит. Ризото с шафран за 325 долара и едрите скариди, гарнирани със златни листи, се харчат за 3255 долара. Това епично нещо се пие с бургундско от една от най-престижните френски винарни "Domaine de la Romanee-Conti", бутилка от което струва около 27 000 щатски долара. Следва телешки стек, отново приготвен от най-скъпото месо от японски крави. То е с целина, хмел, украсено със сребърни нишки за 1302 долара и сервирано върху сух лед. Десертите са два - прочутата саварина със салата от трюфели от френския кулинарен край Перигор и шоколад "Mast Brothers" и сладолед с едно от най-скъпите кафета в света от животински изпражнения - индонезийското "Kopi Luwak". Трюфелите, които ще бъдат използвани за вечерята, са на обща цена от 1627 долара, а онези от Перигор са за 813 долара.

Екипът на това страхотно меню твърди, че всяка съставка е подбрана заради романтичния си ефект - динята действа като афродизиак, хайверът е символ на плодородието, шафранът има съблазнителен ефект върху жени те, а кафето доказано действа върху сензорите за удоволствие в мозъка.

Атмосферата, сред която ще се сервират всички тези вкуснотии, също не е каква да е. Масата ще е покрита с розови листенца, ще има 50 ароматни свещи. Дузина бели гълъби пък ще бъдат пуснати на свобода, докато арфистка свири на живо. Ще има и поет, който ще рецитира стихове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай