8 груби грешки, които всяка кокона допуска

Не скуби гривата, за да не опада

8 груби грешки, които всяка кокона допуска | StandartNews.com

Изхвърли черния молив, сенки "шампанско" докарват погледа на Клеопатра

Гримиране, лакиране, епилиране, почистване на лице - няма жена, която ежедневно да не изпълнява тези "ритуали" за хубост. Със сигурност можем да се срешим и насън. Оказва се обаче повечето жени допускат груби грешки при наглед елементарните техники на разкрасяване. Какви? От американското списание Prevention разбулват къде грешим, поддържайки ежедневния си тоалет. А топексперти от бюти индустрията дават съвети как "да изпишем вежди, без да избодем очи".

Внимание, пила!

Пилите си ноктите с движения напред-назад? Не го правете повече! Пиленето напред-назад отслабва ноктите и може да доведе до счупването им, казва Сузи Фишман, вицепрезидент на една от най-големите фирми за лаковете за нокти. Решението: Сложете пиличката между палеца и показалеца и я движете само в една посока, обяснява Фишман.

Вместо ацетон

На среща, във влака, у дома - всички сме се опитвали да си махнем сами лака. Но тези бели парченца, които се откъсват, когато си белиш лака, всъщност са раздробените части от горния слой на нокътя ти. А резултатът - маникюрът става по-тънък, слаб и чуплив.

Решението: Опитай се да устоиш и си изтрий лака по старомодния начин - с памук, напоен с лакочистител. Остави по едно шишенце лакочистител навсякъде - в колата, в чантата, на бюрото. Така, когато ти се наложи да отидеш на някоя важна среща, няма да се изложиш с ожуления си маникюр.

Ужас, кошница!

Да прокараш четка през косата си е като масаж на скалпа. Ако обаче косата ти се е сплела, вместо да я разрешиш, ще откъснеш вплетените косми - твърди Лиса Лобоско, творчески директор на ECRU New York. "Ако сресваш косата си отгоре надолу, тя ще почне да се накъсва, да цъфти по краищата и да пада", предупреждава Лобоско.

Решението: Ако косата ти е оплетена, прокарай гребена отдолу нагоре. Разплети я, колкото се може повече и чак тогава я среши по стандартния начин.

Насаме с бръснача

Бързаш и решаваш да обереш дразнещите 5 косъмчета с бръснача на сухо? Никога не го прави! Сухото бръснене може да предизвика лющене на кожата. Без успокояващото действие на гела за бръснене по-лесно можеш да се порежеш.

Решението: Бръсни се точно, след като си вземеш душ, предлага Джошуа Зейчнер, ръководител на клиничните и козметичните проучвания в отдел дерматология на болницата "Маунт Синай" в Ню Йорк.

Решението: Нанесете дебел слой гел за бръснене (може дори балсам за коса, ако гелът ти щипе), за да си осигуриш по-чисто и гладко бръснене.

Кърпа вместо сешоар

Да сушиш гривата си с кърпа вместо със сешоар може да е окаже доста вредно. Епидермисът на косата (най-външният слой) е много тънък. Колкото по-гладък е, толкова по-блестяща изглежда косата. Затова при търкането с хавлия, горният слой се разрошва, което пък може да направи косата по-суха и да доведе до изсветляване на цвета й.

Решението: Лобоско предлага да увием косата в кърпа, за да се попие водата и внимателно да я избършем от корените до краищата.

Да изстискаш "звяра"

Да изстискаш пъпка сочна пъпка на брадичката - няма жена, която да може да устои на това "изкушение". Макар да се повтаря до премала, е вярно - появата на пъпка говори за възпаление. Ако не се сдържим и я изстискаме, инфекцията може да се усложни, да проникне под кожата и да остане белег.

Решението: Джошуа съветва да нанесем почистващ крем с 1% хидрокортизон и 2,5 % бензоил пероксид на възпаленото място.

С грим в леглото

Закон - и след бурна нощ никога не си лягай с грим и спирала! Защо? В края на дългия ден кожата вече е достатъчно мръсна и омазнена. Ако си легнеш с грим, порите се запушват. Да не говорим колко трудно се изпират остатъци от грим по възглавницата.

Решението: Сапунът измива добре грима, но може да увреди кожата - тя става суха и опъната, което води до лющене, зачервяване. Вместо това първо премахни грима с мокра кърпичка и после измий лицето си с почистващ препарат. Нанеси и нощен крем.

Лиз Тейлър, ама не съвсем

Внимавай с молива за очи. От всяка мацка Елизабет Тейлър не става. Ако очертаваш с молив цялото си око, то ще изглежда по-малко, споделя Петра Странд, създател на Pixi Beauty.

Решението: Експериментирай с цветовете! Замени черния молив с пудра за очи в по-светъл нюанс, като тъмносиво, кафяво или тъмносиньо и изрисувай клепачите, за да докараш погледа на Клеопатра, съветва Странд. Нанеси сенки - цвят шампанско във вътрешния ъгъл, за да се "отвори" окото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай