3D приключение с динозаври

3D приключение с динозаври  | StandartNews.com

За първи път в историята на киното ще може да видите и почувствате в най-пълна степен ерата, когато древни гиганти са господствали на Земята. "В света на динозаврите 3D" е уникално приключение за голям екран, което ще ви срещне със създания, по-реални от всичко, което сте виждали досега. Праисторическото пътешествие е с Пахи, слабичък динозавър, който въпреки нищожните си шансове за оцеляване триумфира като герой на своето време. Действието се развива преди около 70 милиона години в земите на днешна Аляска. Той е винаги любопитен, смел и неизменен оптимист. Печели симпатии от самото начало до зряла възраст.

"Пахи притежава уникална черта в характера - умее да вижда голямата картина и да обмисля как действията му се отразяват не само на него, но и на останалите. Симпатичен е и заради любопитството си и стремежа никога да не се предава. Дадохме всичко от себе си", казва режисьорът Бари Кук, чиито постижения включват анимациите "Мулан", "Тайните служби на Дядо Коледа" и участие в "Аладин", "Красавицата и Звяра" и "Трон". Режисьор на лентата е и Нийл Найнтингейл, творчески директор в BBC Earth,. Той е спечелил възхищението на зрителите по цял свят със способността си да улавя природните чудеса по уникален начин. "Децата обичат динозаври. Героите са толкова реални, приключенията им са изпълнени с много хумор и забавление", казва Джон Легуизамо, който озвучава праисторическия папагал Алекс, най-добрия приятел на Пахи.

Безстрашието на Пахи е повече от достатъчно не само за да се противопостави на по-силните от него. Той има смелостта да се обърне към хубавата женска, на име Хвойна. Тя също като него е жадна за приключения, смела и издръжлива. Когато се отделя от семейството си и от стадото, Хвойна се влюбва в Пахи, макар че невинаги успява да го покаже.

"В света на динозаврите 3D" като "Аватар" е заснет със системата Fusion Camera, разработена от нейните директори Джеймс Камерън и Винс Пейс. Този колектив от таланти създава многопластов свят, богат на невероятни гледки и удивителни образи."Знаехме, че проектът ни е много амбициозен и искахме да си партнираме с лидера в 3D технологията", обяснява продуцентът Майк Девлин.

Създателите на филма са анализирали изследвания, събирани повече от век, за да гарантират автентичността на животните и техния начин на живот. За да бъде историята на динозаврите съвсем достоверна, те се консултират с най-известните палеонтолози в света. Ето и няколко любопитни факта. Едно изпускане на стомашни газове от Диплодок е достатъчно по обем да запълни балон с горещ въздух. Някои птерозаври са имали челюсти с дължина до 2,5 метра. Други пък са били с размерите на малък самолет. Героите в анимацията се отличават с невероятните си детайли. Публиката ще види всяка люспа или перо върху тях. Съвременен патентован софтуер създава CGI мускулна система въз основа на детайлни изследвания - всичко това, за да се гарантира, че динозаврите във филма се движат точно както е било преди 70 милиона години. Операторът Джон Брукс прегръща предизвикателството да отведе публиката в този невероятен свят. "Трябваше да представим обкръжаващата среда така, че зрителят да се почувства част от нея. Кадрите с огромния пожар, който заплашва да погълне Пахи и стадото, бе един от най-сложните и удовлетворяващи моменти."

3D форматът на пълнометражния филм е струвал на продуцентите 40 милиона британски лири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай