Понеделник,

23-метрова елха украсява Ню Йорк (СНИМКИ)

От: Администратор -
1210
23-метрова елха украсява Ню Йорк (СНИМКИ)
A
A
A

Ню Йорк. 23-метровата елха от Норвегия вече се извисява на един от централните площади на Ню Йорк - Рокфелер плаза. Тя бе донесена в петък от горското стопанство на гр. Шелтън, разположено в съседния щат Кънектикът.

Очаква се през следващите две седмици тя ще бъде украсена за Коледа и Нова година с огромни гирлянди, върху които има 45 000 светодиодни разноцветни лампички. На върха на дървото ще се издига голяма кристална звезда с диаметър 2,9 метра. Тя е изработена през 2009 г. по специална поръчка от австрийската фирма "Сваровски". Състои се от 25 000 кристални панела и е с тегло около 250 килограма.

Тази година тържествената церемония по запалването на светлините на елхата пред Рокфелер център в Ню Йорк ще се състои на 4 декември. От този момент в САЩ официално стартира коледният сезон. По традиция той ще приключи на 7 януари 2014 година.

Обичаят да се украсява коледна елха в центъра на Голямата ябълка датира от началото на 30-те години на миналия век. Първата церемония се е състояла през 1933 година.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията