Гибона: Трябва да се концентрираме за мача за бронза

Гибона: Трябва да се концентрираме за мача за бронза  | StandartNews.com

"Мисля, че се борихме, момчетата дадоха всичко от себе си. При такъв мач трябва да отдадем заслуженото и на противника, който успя да се върне", това каза националният селекционер на България Пламен Константинов след поражението с 2:3 гейма от Франция на полуфиналите на Европейското първенство по волейбол.

"Може би трябва да съжаляваме за третия гейм, където изпуснахме инициативата. Направихме 1-2 избора на блок, които бяха против тактическата установка. Не издържахме, можем да отдадем заслуженото на противника. Франция е отбор, който има своите качества и играчи, при това не един. Може да прехвърли играта си, ако някой не му върви при мрежата. Дори и най-малкият подарък, който им направиш, те се възползват от него. Рузие изигра страхотен мач и това направи разликата", коментира Гибона.

"Искам да се възстановим за една нощ, което е почти невъзможно. Този полуфинал ще ни остане завинаги като спомен и в мислите ни. Трябва да се концентрираме за мача за бронза срещу един противник, който със сигурност ще иска да си тръгне с нещо предвид неочакваната загуба от Словения", продължи той.

"Нека хората да преценят дали можем да направим нещо голямо", отсече треньорът.

"Владо Николов направи доста важни топки на това европейско първенство. Големите играчи поемат отговорност в такива моменти и се търсят точно те в трудни ситуации. Това, че не се е получило, не омаловажава приноса му и качествата му на играч. Абсурд е да обвиним него конкретно. Ние побеждаваме като отбор и трябва да губим като такъв", добави още селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай