Български сълзи и Франция е на финал

Български сълзи и Франция е на финал  | StandartNews.com

България загуби драматично с 2:3 (25:17, 25:22, 24:26, 21:25, 12:15) гейма от Франция на полуфинала на Евроволей. Пред 13 хиляди зрители в "Арена Армеец" нашите играха изключително мъжки, поведоха с 2:0, но в крайна сметка допуснаха обрат.

Така "лъвовете" утре ще играят в малкия финал срещу Италия от 17,30 часа, а на финала от 20,30 "петлите" ще се изправят срещу Словения.

В днешния мач Пламен Константинов не направи промени в състава си и излезе с обичайните за последните мачове титуляри.

Първият гейм стартира отлично за нашите, които водеха на първото техническо прекъсване с 8:3, като продължиха да поддържат преднината си до края на гейма. Взеха го с 25:18.

След подновяването французите се окопитиха и започнаха втория гейм по-добре от "лъвовете" и се оттеглиха с преднина от 8:5 на първото техническо прекъсване като останаха напред в резултата и до второто. Нашите обаче с мъжка игра успяха да изравнят - 17:17 и след това дори да поведат, за да спечелят частта с 25:22.

В третия гейм "петлите" отново тръгнаха по-добре и се оттеглиха с преднина от 8:5 на първото техническо прекъсване, като продължиха да поддържат преднината си и след това. Нашите успяха да изравнят и стигнаха до 24:24, но в крайна сметка изгубиха гейма с 24:26.

Французите тръгнаха окрилени в четвъртия гейм и успяха отново да вземат първото техническо прекъсване с 8:6, останаха напред и до второто - 16:13. Нашите обаче успяха да стигнат до равенство 16:16. Играта продължи точка за точка. В крайна сметка обаче "петлите" спечелиха частта с 25:21 и пратиха мача в тайбрек.

Българите тръгнаха по-добре в тайбрека, но постепенно французите обърнаха и двата отбора размениха полетата при 8:6 в полза на "петлите". Французите получиха първи мачбол при 14:12. Те я взеха и спечелиха частта с 15:12, за да се класират за финала и да продължат с отличната си серия от 22 поредни победи. 

България: Георги Братоев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Владимир Николов, Теодор Тодоров, Тодор Алексиев - Владислав Иванов-либеро
Старши-треньор: Пламен Константинов

Франция: Ървин Нгапет, Никола Льо Гоф, Бенжамен Тонюти, Антонен Рузие, Кевин Льо Ру, Кевин Тили - Женя Гребенников-либеро
Старши-треньор: Лоран Тили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай