Задава се нов HISTORY тенис турнир с дървени ракети

Задава се нов HISTORY тенис турнир с дървени ракети | StandartNews.com

Броени дни ни делят от Международния тенис турнир, част от фестивала Mediamixx 2016. Тази година проявата за първи път напуска пределите на страната и ще се проведе в Гърция. Най-големият солунски клуб ще е домакин на този атрактивен тенис турнир, започнал в началото на века. До днес той продължава да е спортния акцент на медийните събития. И този път партньор ще е международния телевизионен канал History.

Шампиони на сингъл от първото състезание в далечната 2000 г. стават фоторепортерката от вестник „24 часа" Десислава Кулелиева и журналистът от Нова телевизия Георги Дончев. Победител е и Валери Найденов, който със случайно намерен партньор побеждава на финала. През годините следват звездните мигове на Емил Марков, Габор Такач, Орлин Попов, Крум Савов, Мартин Захариев. Жените също демонстрираха класа в лицето на Йоана Андреева, Таня Дикова, Жени Калканджиева и Марта Цветанова.

В Солун ще се съберат любители тенисисти от балканския регион и участници във фестивала, които ще имат удоволствието да се пренесат назад във времето и да се докоснат до магията на дървените ракети, с които се играеше тенис до 80-те години на миналия век. Реликвите ще бъдат осигурени от английските ни партньори от телевизионния канал History. Регламентът предвижда първите геймове на всеки мач да се изиграят с дървени ракети, а след това битката да продължи с модерните такива.

Адресът на тенис комплекса е ул. Кипрау №12. За участие в турнира няма такса. Повече информация може да получите от организатора на турнира Георги Дончев, а заявки за участие може да изпращате на [email protected].

Записването на участниците e до 1 юни. Ще се състезават мъже и жени, като се играе на сингъл и двойки. Началото е на 3 юни (петък) в 10.00 часа, а финалите са на 4 юни, след което следва и официалното награждаване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай