ВИДЕО: Гришо уверен, Мъри го хвали

ВИДЕО: Гришо уверен, Мъри го хвали  | StandartNews.com

Лондон. Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров показа увереност преди четвъртфиналите на Уимбълдън, където ще срещне миналогодишния шампион Анди Мъри. Българинът добави, че е доволен, че е стигнал дотук, но каза още, че има още работа за вършене.

"Първо, радвам се че съм на четвъртфиналите, трябва да съм доволен от този факт. Но работата ми все още не е свършена. Утре ще изляза на корта с настроение и ще си свърша ежедневните неща, свързани с тренировките. А след това - хайде, сряда, идвай. Куинс ми донесе много увереност, а тук на Уимбълдън първата седмица бе страхотна за мен. Тревата обаче малко се променя около основната линия, което прави нещата малко сложни, но пък това е нещо хубаво. В момента не мисля за нищо друго, освен за това, което ме очаква, и за опонента ми. За нищо друго не мисля", каза Димитров.

"На всеки турнир, на който участвам, целта ми е да го спечеля. Това е и основната идея при едно състезание. Разбира се, задачата не е никак лесна. Опонентът ти ще задава много въпроси и ти трябва да имаш отговорите. Дотук мисля, че се представям на едно добро ниво, но очаквам да го вдигна още в следващия си мач. Няма да срещна непознат противник, двамата се познаваме доста добре, така че няма нещо кой знае колко важно, за което да трябва да внимавам", добави той.

В същото време Анди Мъри се изказа ласкаво за Гришо преди срещата.

"В началото на кариерата си за него бе много трудно, защото всеки го сравняваше с Федерер. Невъзможно е човек да оправдае очаквания, свързани с постиженията на Роджър, но сега Григор постепенно започва да навлиза в разцвета на кариерата си. През този сезон спечели много мачове. Той е един труден противник и ме очаква тежък мач", коментира Мъри.

"За него това ще е една голяма възможност - да играе за първи път на Централния корт. Надявам се, че ще направим един хубав мач", допълни шотландският тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай