В България няма добри тенисисти, реши Рашийд

В България няма добри тенисисти, реши Рашийд | StandartNews.com

Треньорът на Григор Димитров - Роджър Рашийд заяви, че разбира трудностите през които е минало нашето момче, защото у нас нямал конкуренция.

"В България няма други добри тенисисти, които да му помогнат по-лесно да излезе на световната сцена. Семейството му има голяма заслуга, защото му е създало работни навици", заяви Рашийд пред ESPN. Той за пореден път призна, че двамата работят един ден Григор да бъде №1 в тениса.

"Веднъж го попитах - кой искаш да бъдеш в ранглистата, седми, пети или първи? Не се замисли и каза, че иска да е номер 1. Променихме малки неща и играта му потръгна. Разполагаше с богат арсенал от удари, които не знаеше кога да използва. Акцентирах върху физическата подготовка, защото там Димитров изоставаше", сподели Рашийд.

Искат Гришо за почетен гражданин на Варна

Григор Димитров бе предложен за почетен гражданин на Варна от тенис клуб "Черно море". Макар че е роден в Хасково, българинът е състезател на отбора, стана ясно на общественото обсъждане на номинациите за престижната награда. Освен него за почетни граждани на Варна са предложени и други спортисти - футболистът Божил Колев, шахматистът Левон Минасян и треньорът по волейбол Ставри Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай