Цял свят тръпне за сблъсъка Гришо - Ноле в 15.00 ч.

Цял свят тръпне за сблъсъка Гришо - Ноле в 15.00 ч. | StandartNews.com

Лондон. От старта на Мондиал 2014 "светът е футбол", наш Григор Димитров обаче измести фокуса във вселената на спорта и днес светът тръпне в очакване на тенис-сблъсъка между българина и водача в схемата на "Уимбълдън" Новак Джокович (Сърбия). Дори бг-прогнозите за времето се въртят около двубоя и вещаят хубаво време над Лондон този следобед.

Полуфиналният двубой при мъжете е първи от програмата за днес и ще стартира в 15:00 часа българско време на Централен корт в "Ол Ингланд Клъб" в Лондон. Освен по Film+, срещата ще се излъчва на живо и от ефира на НОВА ТВ. Веднага след неговия край започва и другият полуфинал, в който ще се изправят един срещу друг носителят на 7 титли от изданието Роджър Федерер (Швейцария) и Милош Раонич (Канада).

Залогът при двубоя между Гришо и Ноле е още по-висок, тъй като ако сърбинът спечели мача и след това триумфира с титлата, ще оглави отново световната ранглиста. Ако хасковлията пък вдигне на крака цяла България и шашне света с победа, а след това вземе трофея от "Уимбълдън", в рамките на една седмица ще дебютира както в Топ 10, така и в Топ 5 на най-добрите в тениса.

Прогнозите на експертите са в полза на Джокович, което е закономерно, след като Григор е 13-и (но в понеделник ще бъде минимум 9-и), докато Джокович е 2-и в света, а в срещите помежду им досега сърбинът води с 3:1 победи. Гришо обаче показа, че прогнозите не важат за него, след като преди 2 дни при същата статистика между Димитров и Анди Мъри (1:3 победи) нашето момче смачка миналогодишния шампион от турнира и си осигури мястото на полуфиналите. 

Столичният стадион "Aкадемик" дава възможност за най-масовото гледане на мача. Поставени са два големи екрана, а входът за всички ще бъде свободен.

Повече за шамара на Григор за Острова, сълзите на Кралското семейство и хасковлията като българското хапче за щастие и гордост - в коментара на Иван Куртев ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай