Трудна победа за Гришо, отива на 1/8 финал

Трудна победа за Гришо, отива на 1/8 финал | StandartNews.com

Мелбърн. Григор Димитров се изпоти подобаващо, но след 3,32 ч успя да победи Маркос Багдатис (Кип) с 4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3 и вече е на осминафиналите на Australian open. Кипърецът бе финалист в турнира през 2006-а година. За хасковлията това бе първия 5-сетов мач в Мелбърн тази година. На осминафиналите хасковлията ще срещне шотландеца Анди Мъри, като двубоят е предвиден за неделя. В досегашните им 6 срещи Мъри има 4 победи. Изненадата на третия кръг е победата на италианеца Андреас Сепи срещу петкратния шампион в турнира Роджър Федерер.

"Не играх изобщо добрe", каза след мача Григор Димитров. - След трудното начало ми оставаше да се задържа в мача и да изстрадам победата. Отначало той доминираше, но това беше от онези трудни дни, в които просто трябва да преодоолееш кризата. Често се налагаше да се отбранявам.

Успях да се събера и да се концентрирам. След като взех четвъртия сет, бях по спокоен. Условията не бяха добри - духаше вятър, който ми пречеше. Ясно е, че победата не беше лесна, но мисля, че се движа по правилния път. Но тук не се развиват лесно нещата за нито един от тенисистите. Специално за мен - има какво да подобря в играта си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай