Три българки продължават на „Santa Marina Open”

Три българки продължават на „Santa Marina Open” | StandartNews.com

Три българки спечелиха вчера срещите си на международния турнир по тенис за жени "Santa Marina Open" с награден фонд 10 000 долара. Водачката в основната схема Джулия Терзийска, поставената под №5 Виктория Томова и квалификантката Вивиан Златанова постигнаха победи с по 2:0 сета и се класираха за втория кръг на състезанието, което се провежда на тенис комплекса на ваканционното селище "Санта Марина" в Созопол.

Заради дъжда мачовете вчера започнаха със закъснение от 5 часа.
Джулия Терзийска, която е състезателката с най-предно класиране в световната ранглиста сред участничките в турнира, започна слабо и загуби първите три гейма срещу рускинята Ана Махоркина, след което обаче обърна резултата в своя полза и я победи със 7:5 6:2 за точно час и половина. Във втория кръг Терзийска ще играе срещу румънката Камелия Елена Христя, обърнала Дебора Киеза (Италия) с 6:7(2) 6:1 6:3.

Виктория Томова и Вивиан Златанова бяха много по-убедителни. Томова разгроми само за 49 минути рускинята Наталия Белова с 6:1 6:1 и във втория кръг в четвъртък ще срещне германката Лиуза Мари Хубер. Златанова даде само един гейм на румънката Оана Гаврила за 6:1 6:0, а в следващия си мач ще играе срещу българка - победителката от утрешния мач между Петя Аршинкова и Симона Борисова.

Четвъртата наша тенисистка, излязла на корта, отпадна. "Щастливата губеща" от квалификациите Габриела Михайлова се представи добре срещу германката Амели Интерт, но загуби с 6:1 2:6 4:6. Мачът продължи 2 часа и 38 минути, а статистиката отчете само една спечелена точка от германката повече.

Пет българки ще излязат на кортовете днес за срещи от първия кръг поединично - Петя Аршинкова, Ани Вангелова и участващите с "уайлд кард" Зиновия Ванева, Симона Борисова и Мелъди Тодорова.

След успеха си на сингъл, Джулия Терзийска постигна победа и на двойки вчера. Тя и партньорката й Вивиан Хайзен (Германия) отстраниха състезаващите се за Турция сестри Хюлия и Лютфийе Есен с 6:2 7:5. Младите Симона Борисова и Зиновия Ванева загубиха от Михаела Боев (Белгия) и Габриела Дука (Румъния) с 3:6 3:6, а Мелъди Тодорова и британката Лиза Филипс отпадаха със същия резултат срещу Юлия Хелбет (Молдова) и Камелия Елена Христя (Румъния).
"Santa Marina Open" е вторият пореден международен турнир за жени от календара на международната федерация по тенис ITF с награден фонд 10 000 долара, валиден за световната ранглиста за жени, който се провежда в Созопол. Двата турнира се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и Българска федерация по тенис и с подкрепата на "Булстрад", "Теленор", Mall Galleria Бургас, "ЧЕЗ Трейд България" и "УниКредит Булбанк".

Ваканционно селище "Санта Марина" е част от хотелската верига "FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.
Комплексът е удостоен с наградата на FIABCI (Световната федерация на професионалистите в областта на недвижимите имоти) - FIABCI World Prix d'Excellence, популярна и като "Оскар за недвижими имоти", в категория "Курорти" за 2014 г.

"Санта Марина" е също носител на отличията "Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс "Сграда на годината", международна награда "Най-добър морски проект" за 2009 г. и "Най-добър проект в България" - златен медал от международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas" през 2010 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай