Трендафилов е №1 в тенис веригата "4MOVE17+"

Трендафилов е №1 в тенис веригата "4MOVE17+" | StandartNews.com

През почивните дни на кортовете на СК „ДЕМA" се изигра и шестият мастърс турнир от националнатa тенис верига „4MOVE17+". С успех на финала в игрите поединично Петър Трендафилов, който е бивш национал, си осигури първото място в крайното класиране за 2018-та година. В повторение на финалния мач от четвъртия турнир, той се изправи срещу Мартин Томов и го победи с резултат 4/1, 4/2.

Двамата състезатели показаха хубава игра, много борба, майсторски изпъления и се бореха до край с голямо желание за победа. Преди да стигне до финала, още в първият кръг, Томов се изправи срещу дългодишен съперник и приятел, Цветан Михов, който също е национал и многократен държавен шампион, тази година дебютант в турнирите. Мартин успя да спечели с резултат 6/4.

Това беше общо 3-ти пореден успех на Петър в игрите поединично във всички турнири. В игрите по двойки той изигра два полуфинала и два финала, което беше достатъчно, за да спечели верига с голяма преднина пред другите състезатели.

За второто място борбата беше много оспорвана и до последния мач не беше ясно, кой ще завърши, но след успеха във финалния мач на двойки, Георги Мирчев успя да се пребори за тази позиция, а трети остана Владислав Моленда. Георги на този турнир игра в тандем с друг дебютант Владислав Каражов. Те победиха силната двойка Калоян Кирилов и Радослав Шандаров с резултат 7/5. През годината Мирчев изигра финал на първия турнир поединично, спечели и вторият, който беше само по двойки.

В утешителния турнир победител стана Никола Димитров. Той за пръв път участва в другата схема, но след убедителни два мача, в който не даде и гейм победи всички свои съперници. Този успех, както и добрата игра на двойки в неделния ден му помогнаха да завърши за рекордна 5-та поредна година в Топ 6 в крайната ранглиста. До момента няма друг състезател, който да е участвал във всяка една година на лигата и да е с толкова постоянно и стабилно класиране. Целият турнир се ръководеше от водещия български тенис съдия – Любомир Бадински, който с усмивка, точност и коректност отразяваше всяка точка и решаваше дипломатично, но категорично всеки един възникнал спор.

Финалният мач в неделния ден, както и всички мачове по двойки и церемонията по награждаване за пръв път бяха отразени на живо, чрез приложението на „Сокорт". Всички мачове може да се изгледат на запис в техният канал за видеосподеляне.

За призьорите, организаторите и домакини от СК ДЕМА бяха приготвили страхотни купи, брандирани с логото на тазгодишното издание на лигата. За финалистите по двойки и утешителният турнир имаше стилни медали. За пръв път тази година беше добавена и награда за честна и коректна игра.
За първите двама в крайното класиране имаше голяма награда, а именно тридневна и двудневна почивка за двама в спа хотел „Двореца" във Велинград.

Петър Трендафилов и Георги Мирчев спечелиха големите награди, а по традиция, както и минали години награда имаше и за състезатели участвали във всичките турнири. Чрез жребий между Владислав Моленда и Никола Димитров, двудневна почивка за същото място спечели Моленда. С положителното отношение и коректната си игра, Никола пък беше награден с новата награда под бурните аплодисменти на другите участници. Той имаше и цялостен принос за популяризираното и израстването на лигата.

Всички участници бяха наградени и поздравени лично от представителите от управата на СК ДЕМА, както главният партньор на турнирите „4МОVE".

За всички състезатели имаше специални подаръци от фирмите партньори. От фирма „Амперел" имаше по една изотонична напитка „4МОVE", а от "Допелхерц" раздаваха висококачествения магнезий „500". Организаторите специално за мастърс турнира бяха подготвили и по една брандирана и стилна тениска с логата на лигата и партньорите. От „ВиФарма" пък раздаваха своят водещ продукт „Рефригеранс", за спорт без болка, а големите награди за крайните победители пък бяха предоставени от фирма "Рувекс АД".

Тази година бяха предвидени общо 5 турнира, но поради големия интерес, винаги нарастващият брой участници и високото ниво на тенис, се добави и шести турнир. Той беше 4-тият пореден и се осъществи благодарение на фирма „ВиФарма". В началото на септември той се проведе на кортовете на ТК „Хепи Уин" в Славия.

За догодина всички участници си пожелаха увеличение на наградният фонд, както и на броят турнири.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай