Стартира 37-ото световно по тенис за журналисти в Албена

Стартира 37-ото световно по тенис за журналисти в Албена | StandartNews.com

Албена. Днес официално беше открито 37-ото световно първенство по тенис за журналисти, което се провежда в к.к. "Албена".

Участниците бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол и се насладиха на изпълненията на народни танци. Те бяха приветствани от директор "Маркетинг и продажби" на "Албена" Маргита Тодорова, от председателя на ТК "Журналист" Георги Дончев и от президента на Международната асоциация на тенисистите журналисти (AITJ) Боян Будя.

В юбилейната си 45-а година "Албена" приема за втори път световния шампионат. Първият бе през 2003 г и тогава оценката на AITJ бе отлична.

През 2009 г домакин на най-престижното тенис състезание за журналисти бе Варна, където националният ни отбор спечели 3-о място в отборното класиране.

За всички състезатели е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще им даде възможност да се запознаят с най-новите атракции в Албена, забележителностите на Варна и обновения хотел "Интернационал" в Златни пясъци.

Общо 14 българи ще играят на първенството. Сред тях личат имената на Тодор Попов, Георги Дончев, Борислав Костурков, Любомир Михайлов („Стандарт"), Руслан Йорданов, Христина Балинска (bTV), Десислава Кулелиева („24 часа"), Ирина Цонева (БНТ), Тихомир Тинчев и др. Първенството на планетата се организира с подкрепата на пенсионна компания ДСК „Родина", Fibank, „Софарма" и „Ел Би Булгарикум".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай