Руска драма за Пиронкова в Истанбул

Руска драма за Пиронкова в Истанбул | StandartNews.com

Най-добрата българска тенисистка в момента Цветана Пиронкова мина през мега драма в първия си мач от турнира "TEB BNP Paribas Istanbul Cup" ($250,000). Поставената под №8 в схемата българка срещна на старта миналата през квалификациите Маргарита Гаспарян (Рус).

Мачът продължи точно 2,43 часа. Въпреки, че бе обявена от букмейкърите за фаворит в мача Цвети започна срещата повече от трагично. Рускинята взе с лекота първия сет и то на 0. Вторият започна с медицински таймаут за Пиронкова. Сякаш това даде сили на българката да започне ремонта в мача.

След гейм за гейм Пиронкова стигна до тайбрек, който спечели със 7:4. В решителния трети сет българската №1 поведе с 5:3 гейма. Рускинята обаче не се предаде и обърна до 6:5. Опитът на Пиронкова обаче и помогна да се спаси, след като Гаспарян имаше 2 мачбола. Вкрайна сметка и този сет завърши с тайбрек. В него Цвети бе повече от убедителна 7:3 и така спечели драматично мача с 2:1 сета. Успехът на старта осигури на българката $3400 от наградния фонд и 30 т. за световната ранглиста. В следващата фаза на турнира тя ще играе с Куруми Нара (Яп), която би на старта Виталия Дятченко (Рус) с 6:4, 7:6 (7) за 1,44 ч.

 На старта на същия турнир Сесил Каратанчева загуби с 0:6, 1:6 от Франческа Скиавоне (Италия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай