Проклятие: Ново падане в Мелбърн

Проклятие: Ново падане в Мелбърн | StandartNews.com

Изписаха Найджъл Сиърс от болницата

Проклятие тегне над кортовете на Откритото първенство на Австралия. Трети инцидент с падане на човек от трибуните потресе света на тениса. Този път това стана на "Маргарет Корт Арена" по време на мачът на двойки между австралийците Самуел Грот и Лейтън Хюит срещу тандема Джак Сок(САЩ)/Вашек Поспишил(Кан). Наложи се мачът да бъде спрян с около 20 минути, тъй като майката на Грот - Мелинда се подхлъзна и падна по стълбите между трибуните. За радост жената е добре и не е загубила съзнание. Иначе Хюит и Грот паднаха 4:6, 2:6 като това бе последната изява на Лейтън в тениса. Организаторите на турнира са силно притеснени и не могат да си обяснят паданията.

"Лош късмет, надяваме се. Стълбите са здрави и не застрашават никого. Дано това не е проклятие", обявиха комитета на "Аустрелиън Оупън".

Това е трети подобен инцидент на тазгодишното първенство в Мелбърн. Първо фенка падна по време на двубоя на Ана Иванович с Анастасия Севастова. В неделя пък треньорът на сръбкинята Найджъл Сиърс също се строполи и изпадна в безсъзнание също на "Маргарет Корт Арена". Вчера той беше изписан от болницата в Мелбърн. Бе му дадено разрешение да се завърне във Великобритания. Както е известно Найджъл е бащата на годеницата на Анди Мъри - Ким Сиърс, която чака дете в следващите дни. "Благодаря на всички за помощта и загрижеността, която ми оказахте", заяви Найджъл Сиърс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай