Пиронкова отвя Дона Векич със страхотна игра

Пиронкова отвя Дона Векич със страхотна игра | StandartNews.com

Една победа дели първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова от основната схема на турнира "Apia International Sydney" с награден фонд 731,000 щатски долара, след като във втория квалификационен кръг тя се представи изключително, надигравайки тотално Дона Векич с 6-1, 6-0 за 44 минути.

Пловдивчанката спечели 76% от точките си на първи сервис и проби общо шест пъти подаването на Векич, №81 в световната ранглиста. Цвети наниза три аса и не направи нито една двойна грешка през целия мач, пише tenniskafe.com.

Така нашето момиче има само още едно препятствие по пътя си преди да си подпечата място в основната схема на турнира, който спечели през 2014 г. след победа над Анджелик Кербер. В последния трети квалификационен кръг тя ще се изправи срещу Никол Гибс, която победи осмата поставена Анна Шмидлова с 6-3 2-6 7-6(6).

Американката заема №92 в световната ранглиста и до момента не са се срещали с Цветана Пиронкова на ниво WTA.

"Отивам на масаж, след това студена вана и цял ден ще се излежавам в леглото", заяви Цвети след победата.

"Мисля, че изиграх страхотен мач - доста по-добър от първия ми вчера. Не смятам, че Дона показа най-доброто от себе си. Знам, че може много повече, но така беше ОК за мен", гордо каза българката.

"Очевидно ми харесва тук. Харесва ми настилката, което е много важно, и всеки мач е от полза за опита ми - не само на този турнир, но и за големия, който започва след около седмица. Страхотно е, че победих", сподели още Цвети.

"Пристигнах в Сидни преди 10 дни и в началото жегата доста ме мъчеше, но сега вече всичко е по-добре от ден на ден", завърши тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай