Пиронкова на четвъртфинал в Линц без игра

Пиронкова на четвъртфинал в Линц без игра | StandartNews.com

Линц. Водещата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира без игра за четвъртфиналите на тенис турнир в Линц (Ав) с наградден фонд 250 000 долара. Нейната съперничка и водачка в основната схема Южени Бушар (Кан) се отказа поради контузия преди началото на техния двубой.

"След вчерашния си двубой, днес се събудих със силна болка и ако продължа участието си, контузията ми може да стане по-сериозна, коментира Бушар. - Исках да изляза на корта и да играя, тъй като турнирът е много хубав. Сега ще направя колкото се може по-дълга почивка, за да се възстановя и да бъда готова за Шампионата на WTA в Сингапур, който започва след десетина дни. В момента изпитвам болка докато ходя и нямаше как да играя".

На четвъртфиналите първата ни ракета ще се изправи срещу Карин Кнап (Ит), която също достигна до тази фаза след отказване на нейната противничка Магдалена Рибарикова (Слвк) при резултат 6:3 в полза на италианката. Това ще бъде трета среща между двете, а до момента Пиронкова има предимство от 2 победи – 6:0, 6:1 в Щутгарт през 2006 г. и 6:4, 6:3 на тазгодишния US Open.

Мачът на Цвети е утре от 15,00 часа на Централния и ще бъде предаван пряко по Евроспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай