Пиронкова аут от турнира в Истанбул

Пиронкова аут от турнира в Истанбул | StandartNews.com

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира TEB BNP Paribas Istanbul Cup. В четвъртфинален мач от надпреварата тя загуби от по-малката сетра на Агниешка Радванска - Уршула с 2-6 6-3 6-7(5).
Първият сет започна повече от добре за Пиронкова, която поведе с 2-0. Полякината обаче моментално върна пробива и не остави нито гейм повече на българката до края на сета.

Цвети започна трудно втория сет. Още в първия гейм тя трябваше да отразява точка за пробив. След трудното начало, Пиронкова отново проби и достигна до аванс от 5-0. Този път тя успя да удържи инерцията си и така затвори втората част с резултат 6-3.

В третия сет двете тенисистки си размениха по три пробива в първите шест гейма. Цвети видно изпитваше болки в лявото бедро, които се засилваха. Все пак нашата тенисистка стигна първа до възможност да вземе решително предимство в срещата. Тя успя да пробие Радванска отново при резултат 4-4, но не съумя да спечели своето подаване, с което да си осигури и крайната победа. Следващите два гейма предложиха нови два пробива. Така се стигна до тайбрек, в който Цвети отрази 4 мачбола, но всичко за нея приключи при петия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай