Ноле отказал 110 000 паунда подкуп

Ноле отказал 110 000 паунда подкуп | StandartNews.com

Отказах 110 000 паунда подкуп на турнир в Санкт Петербург преди 10 години. Това разкри световният номер едно в тениса Ноле Джокович по повод разрастващия се корупционен скандал в тениса. Както е известно, секретни файлове издавиха наяве група за уреждане на срещи в елита. Става въпрос за 16 състезатели, минали през топ 50 в последните 10 години. Някои от тях са и носители на титли от Големия шлем, но засега имена не се цитират.

Роджър Федерер обаче беше доста рязък в първия си коментар по темата: "Дайте нещо конкретно, върху което да дебатирам. Ще ми е интересно да чуя имена. Играч ли е бил, човек от неговия екип ли, кой точно. Чиста глупост е да коментираш слухове", ядоса се швейцарецът.

"При мен контактът не беше пряк. Бяха потърсили връзка чрез човек от екипа ми", обясни Ноле, "Отрязах ги веднага. Това е чисто престъпление. Оттогава не съм чувал нищо по темата. До мен не са достигали съмнения върху мач от елита".

Според разследващите става въпрос за изградена мрежа от руски и сицилиански комарджии. Те подкупвали силни тенисисти да загубят срещите си срещу по-слаби съперници. Наемали стаи в хотелите на звездите. Подкупите тръгвали от 50 000 долара. Комарджиите успели да пробият до "Уимбълдън" и Откритото първенство на Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай