Нишикори елиминира Джокович на US Open

Нишикори елиминира Джокович на US Open | StandartNews.com

Ню Йорк. Заслужена победа на Кей Нишикори. Късно снощи той стана първият финалист при мъжете на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Поставеният под номер 10-и в основната схема отстрани лидера в ранглистата Новак Джокович след победа в 4 сета – 6:4, 1:6, 7:6, 6:3. Срещата бе 1/2-финал от първенството.

Победителят е и първият азиатец, който се класира на финал на турнир от Големия шлем. От друга страна поражението на Джокович е първото отпадане преди финала в последните четири издания на US Open.

В спор за титлата Нишикори ще се изправи срещу победителя от мача между 14-ия в схемата Милан Чилич и втория в подреждането Роджър Федерер.

Нишикори: Не мога да повярвам

„Честно казано, не разбирам какво се случва! Това е невероятно чувство – да победиш първата ракета в света. Днес играх много по-добре, отколкото в предишните мачове от турнира", каза Нишикори пред сайта на АТР.

Джокович: Нишикори бе по-добър от мен и заслужено победи

„Условията и за двамата бяха еднакви. И двамата имахме трудни моменти, за това и не търся оправдание за загубата. Готвех се за пети сет. Преди началото на турнира Нишикори си беше взел почивка, което му е помогнало да се подготви много добре за този турнир. Той показа отличен тенис и заслужено победи, защото бе по-добър от мен", каза след края на мача Джокович пред официалния сайт на състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай