Младите тенисисти на Момчилград с отличия от ученическите игри

Младите тенисисти на Момчилград с отличия от ученическите игри | StandartNews.com

Кметът на Община Момчилград Акиф Акиф поздрави тенисистките от ОУ „Д-р Петър Берон", които станаха вицешампиони на финалите на ученическите игри по тенис на маса за момичета V - VII класа. Отборът в състав Гюллю Мехмед, Илияна Мутева, Есра Сезгин, Демет Мехмед спечели сребърно отличие на провелите се в Добрич игри. Момичетата от Момчилград оставиха след себе си шампионките на София, Варна, Генерал Тошево и Роман. В индивидуалното класиране с бронзов медал се отчете Гюллю Мехмед.

„Момчилград се гордее с успехите ви. Вие прославихте името на училището и града на национално ниво. Вярвам, че ще продължите да надграждате постигнатото през тази година, но и ще трупате още много нови знания в училище", обърна се към децата Акиф Акиф.

Той посочи, че община Момчилград е в процес на реализация на проекти на реконструкция на спортни зали, чието изпълнение ще даде възможност за здравословен начин на живот сред децата в училищна възраст. След отправените поздравления, Акиф Акиф награди поотделно състезателките, както и техният треньор Юри Кехайов.

Директорът на ОУ „Д-р Петър Берон" Неджат Мехмет благодари на кмета за доброто сътрудничество и подкрепа от страна на община Момчилград. Той каза още, че се гордее с възпитаниците на школото, които се справят добре и със спорта, и с учебните занимания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай