Летящ старт за Григор Димитров в Монте Карло

Летящ старт за Григор Димитров в Монте Карло | StandartNews.com

Хасковлията и Макс Мирни си уредиха мач с близнаците Брайън

Григор Димитров и партньорът му Макс Мирни се класираха за втория кръг от турнира на двойки в Монте Карло. Двамата се наложиха с 6:1, 6:3 над Хенри Континен (Фин) и Марин Драганя (Хър) за 53 минути игра. На 1/8-финалите българинът и беларусинът ще се изправят срещу най-добрия дует в мъжки тенис - братята Боб и Майк Брайън, които защитават титлата си от миналата година. Гришо и Мирни спасиха два брейкпоинта още в първия гейм, но след това поеха контрола в мача и направиха два пробива. Със серия от пет поредни гейма хасковлията и неговият партьор взеха с лекота първия сет. Втората част започна с пробив в полза на Контитен и Драганя, които поведоха с 2:0. Това обаче не помогна на финландеца и хърватина, които допуснаха три пробива до края на частта и загубиха мача.

С успеха Гришо заработи 6335 евро и 90 точки за класацията на АТP. Във вторник нашето момче започва участието си в "Мастърс" турнира и на сингъл, като негов съперник ще е испанецът Фернандо Вердаско. Наградният фонд на надпреварата е в размер на 3,83 милиона евро.

В същото време Димитров запази 11-ото си място в световната ранглиста. Номер 1 остава Новак Джокович, а постижението му бе важно, защото задмина Рафаел Надал по брой седмици на върха в класацията. Сърбинът е лидер за 142-ра седмица, докато Надал има 141.

При жените Цветана Пиронкова запази 52-рата си позиция. Спад с по едно място има при Сесил Каратанчева и Елица Костова, които вече са съответно на 110-а и 189-а позиция. В Топ 10 на класацията няма промени. Лидер е американката Серина Уилямс, следвана от Мария Шарапова от Русия и румънката Симона Халеп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай