Кралев участва в официалното закриване на световна тенис конференция

Кралев участва в официалното закриване на световна тенис конференция | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното закриване на Световната треньорска конференция "БНП Париба" на ITF, която се проведе в София от 11 до 14 октомври. В събитието в хотел „Маринела" взеха участие още членът на борда на директорите на ITF Мери Пиърс и вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Крумов.

„За нас е голяма чест, че България е домакин на Световната треньорска конференция „БНП Париба" на ITF. Това е голямо признание за българския тенис и българския спорт. Затова искам да поздравя всички, които направиха възможно събитие от толкова висок ранг да се проведе успешно у нас", каза министър Кралев.

Той подчерта, че българският тенис е във възход, особено при подрастващите, където и ММС и БФТенис насочват специални усилия. Красен Кралев благодари на Българската федерация по тенис, че организира не само събития за елитни спортисти, но работи и за развитието на масовия спорт. "Надявам се, че ще запазите добър спомен от нашата столица и с удоволствие бих искал да Ви поканя отново тук, през първата седмица на февруари, когато ще се проведе Гаранти Коза София Опън", завърши министърът.

Мери Пиърс благодари на Българската федерация по тенис за добрата организация на конференцията и подчерта, че тенис треньорите са важни за ITF, тъй като те са тези, които развиват тениса в своите държави. Тя благодари и на министър Кралев за подкрепата, която министерството оказва за развитието на тениса. С видеообръщение се обърна към участниците в конференцията президентът на ITF Дейвид Хагерти, който беше лектор в първите дни на треньорското събитие в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай