КАИ НТЛ раздаде две от големите си награди

КАИ НТЛ раздаде две от големите си награди  | StandartNews.com

Пловдив. ТК „Локомотив-Пловдив" бе домакин на големия турнир по тенис на КАИ Национална тенис лига, които включваше надпревари в три формата – сингъл мъже и жени, двойки мъже и смесени двойки.

В турнирът индивидуално участие взеха известните футболните съдии Таско Тасков и Георги Тодоров.

Първшият достигна до полуфинал, но неотложни ангажименти към БФС не му позволиха да изиграе своя полуфинален мач. Тодоров отпадна рано, но съдбата го възнагради и той спечели голямата игра на лигата „Уикенд за двама в Кемпински Гранд Арена Банско", за което помогна и леката ръка на Слави Делчев, който изтегли името на печелившия тенисист.

Победители в турнира индивидуално са Георги Данов (Пловдив) - мъже 18-35, Адриан Стоименов (София) - мъже 35+, Пейчо Пейчев (Пловдив) - мъже 45+, Слави Делчев (Стара Загора) - Мастърс група и Антоанета Маркова (Казанлък) при жените.

При двойките мъже Веселин Трифонов и Григор Шопов спечелиха турнира в Пловдив като на финала те отстраниха Петко Малинков и Тихомир Попов с резултат 9:8(5). Трифонов/Шопов са и двойката шампион в годишната ранглиста на лигата. Те получиха Голямата награда на КАИ НТЛ - пътуване до Виена за турнира от календара на ATP, ERSTE BANK OPEN през октомври. Турнира при смесените двойки OPEL CUP спечелиха Силвия Никова и Йордан Ников от Сливен, а победители в годишната ранглиста на лигата при смесените двойки са Елена Андонова и Петър Котев, които си тръгнаха с Голямата награда на OPEL CUP, осигурена от ОПЕЛ България – посещение на последния Мастърс 1000 от календара на АТР в Париж. Лигата обяви и имената на победителите в още две категории – за „Най-проспериращи тенисист и тенисистка" – Найден Жеков и Алекс Георгиева и за „Най-активна тенисистка" – Елена Андонова. Наградите се предоставят от CLINIQUE, партньор на лигата.

Финалните мастърси на КАИ НТЛ в отделните възрастови групи при сингъла ще се проведат между 26 и 28 септември, на кортовете на СК „Дема" на заключителния за сезона LOREAL MEN EXPERT OPEN.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай