Хачатрян спечели II кръг на веригата по тенис "17+"

Хачатрян спечели II кръг на веригата по тенис "17+" | StandartNews.com

Кортовете на водещия СК „ДЕМА" в ж.к. „Младост" бяха арена на битките от вторият кръг на веригата турнири по тенис „17+". Тя е за бивши състезатели, които не фигурират в мъжката ранглиста преди 24 място и нямат ATP точки. А така също и за любители, с желание и смелост да излязат срещу състезателите – макар и бивши. Веригата се играе за трета поредна година, а турнирът се радваше на най-големия до момента успех.

Участваха 34 състезатели в игрите по единично и още се включиха в двойките. Цялата верига е от 5 турнира. Три ще се проведат на кортовете на СК „ДЕМА" , а два – в комплекса „Санта Марина" - Созопол. Наградният фонд е 5000 лева и е осигурен от фирма „FPI – Hotels and resorts".

До четвъртфинал мачовете се играха във формат един сет до 6 гейма. А после – два сета до 4 гейма. Видяхме много хубав тенис и горещо желание за игра. Почти всички момчета наскоро са оставили състезателните ракети. Но както казва поговорката – „ученото си е учено". Личеше си класата в техниката, в подхода към топката, в търпението да се разиграва дълго и да се дебне противника, за да се притисне в удобен момент. Както и огромното желание за игра.

В игрите поединично купата на победителите спечели Юри Хачатрян от ТК „ДЕМА" . На финала той победи Любомир Лещански с резултат 4/1 4/0. Трети е Лазар Доков. В турнира на двойки шампиони станаха Ивайло Божилов и Борислав Бончев , които надиграха на финала Георги Бояджиев и Милен Димитров. Те с резултат 6/4 6/2 . До края те не се умориха и по собствено желание изиграха два пълни сета. Турнирът се проведе и с любезното съдействие на „Евроинс", „Девин", ОББ, „Ролман", „Биодерма" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай