Гришо: В Турция ми е уютно, близо е до Хасково

Гришо: В Турция ми е уютно, близо е до Хасково | StandartNews.com

Българинът излиза срещу №117 в света Голубьов

Пийт Сампрас е бил идолът от детските години на Григор Димитров. Сега обаче нашият тенисист има друг любим играч. "Аз съм любимият си играч", заяви Гришо пред медиите в Турция преди началото на турнира в Истанбул.

23-годишният българин, който е поставен под номер 2 в първото издание на надпреварата, ще преследва пета титла в професионалната си кариера. Той заяви, че се чувства много уютно при комшиите. "Близо е до родния ми град, надявам се да се представя добре. Направих малък тур около мястото и изглежда невероятно. Да имаш такива съоръжения и да получиш възможността да изградиш нещо такова, е просто чудесно", каза още хасковлията.
В неделя програмата на първата ни ракета бе доста натоварена. Освен тренировката с Роджър Федерер той посети детска клиника, поигра с деца и разгледа местния тенис комплекс.

Димитров ще започне участието си в Истанбул от втория кръг, където негов съперник ще бъде Андрей Голубьов (Каз), който се наложи на старта с 6:1, 6:3 над участващия с уайлд кард Николоз Басилашвили (Груз). Предстоящият двубой ще бъде трети между българина и родения в Русия Голубьов. Представителят на Казахстан печели с 6:4, 6:0 в квалификациите за чаланджъра в Барселона през 2008 г., а Димитров се наложи с 6:1, 6:4, 6:2 в първия кръг на Australian Open през 2011 г. Голубьов заема 117-ото място в ранглистата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай