Гришо в леглото след успеха на "Уимбълдън"

Гришо в леглото след успеха на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Когато играя, винаги мисля за феновете си в България, призна Димитров

Без празненства мина вечерта за Григор Димитров след петсетовата му битка с Александър Долгополов на "Уимбълдън". Успехът над украинеца с 6:7 (3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1 го класира на 1/8-финал, с което продължава да пише историята, ставайки първият българин, стигнал до този етап на турнира.

Следващият му съперник е 64-ият в света аржентинец Леонардо Майер. "Късно е, така че просто ще вечерям и ще си легна", призна Гришо след двубоя. Хасковлията сподели, че повече от веднъж в годината се прибира у дома и го прави с огромна радост. "Винаги си мисля за моите почитатели в България. За щастие, когато си бях вкъщи след Мастърса в Маями, показваха някои от моите срещи, а хората бяха много развълнувани. Това ме прави истински щастлив", каза първата ни ракета. Григор каза, че не е чувал да го наричат с прякор Мистър Шарапова.

Треньорът на Димитров Роджър Рашийд го подкрепяше здраво от трибуните в двубоя му с Долгополов. "Горд съм с него", възкликна австралийският спец в Туитър.

Много от изпълненията на българския талант заслужаваха внимание, но едно от тях се превърна в "удар на деня".
Гришо все още няма загуба на зелено през този сезон, а очакванията към него се увеличават с всеки изминал ден. Докъде може да стигне нашето момче в Лондон ще разберем още утре, кoгато е следващият му мач на свещената трева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай