Гришо в хотела на Бербатов

Гришо в хотела на Бербатов | StandartNews.com

Хасковлийка чака търг с тениска на Димитров

Двама от най-известните български спортисти Григор Димитров и Димитър Бербатов се събраха в един хотел. Тенисист номер 1 е настанен в "Монте Карло Бей", където Бербо живее със семейството си от началото на престоя си в княжеството. Заради предстоящия днес полуфинал за Купата с "Гингам" Митко не успя да види победата на Гришо на старта на Мастърса.

Хасковлията счупи каръка срещу Марсел Гранойерс (Исп) с трудна победа с 6:2, 4:6, 6:2. До днес българският ас нямаше победа над номер 38 в света. Силно рамо на нашия в третия сет даде българската агитка, в която бе и Иван Каневчев, директор на алпийците в БФСки. Успехът гарантира на Гришо 18 600 евро от наградния фонд. Следващият съперник на българина е друг испанец - Алберт Рамос, който надви Ярко Ниеминен (Фин) с 6:2, 7:5. Досега Гришо и Рамос са играли 3 мача, като българинът има 2 победи. За мача се очаква на трибуните и Бербатов.

Междувременно стана ясно, че фланелка на Григор Димитров ще финансира участието на 24-годишната Юммю Халил от Хасково на летните европейски игри Спешъл Опимпикс. Блузата на именития й съгражданин ще бъде разиграна на търг и се очаква от продажбата й да се наберат необходимите за заминаването на момичето за Антверпен 2000 лв. Младата жена посещава дневен център за деца и възрастни с увреждания в Хасково, а в Белгия ще мери сили в играта боче, която наподобява голф. Тя е сред 16-те българи, които ще участват в първенството. Юммю вече има златен медал през 2010 г. на игрите в Шанхай, където е участвала в състезанията по бадминтон и лека атлетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай