Гришо ще играе на полуфинал на „Делрей Бийч”

Гришо ще играе на полуфинал на „Делрей Бийч” | StandartNews.com

Първата ракета на България Григор Димитров се класира на полуфинала на тенис турнира на твърда настилка „Делрей Бийч" след победа над французина Адриан Манарино, съобщава gong.bg.

Българинът надигра съперника си с 6-4, 7-5 за час и 19 минути.

Въпреки тежките условия за игра заради силния вятър, Гришо се представи отлично и заслужено спечели мача.

Двубоят започна изключително равностойно като и двамата тенисисти печелиха убедително своите сервис геймове. Развръзката в сета дойде в десетия гейм, при резултат 5-4 за Гришо и сервис на Манарино. Пред българина се откриха три възможности за пробив, като той затвори сета от третия опит.

Втората част започна подобно на първата. Двамата на корта не допускаха почти никакви грешки при подаванията си. Все пак във втория сет пръв до пробив достигна французинът, който поведе с 5-4 и получи възможност да затвори частта в своя полза. Димитров обаче отговори мигновено и върна пробива, изравнявайки при 5-5. Последва нов гейм за Гришо, който поведе с 6-5, а след това успя и да пробие Манарино и да затвори сета и мача при 7-5.

За място на финала в турнира с награден фонд 514 065 долара първата ни ракета ще спори с победителя от двубоя между Раджийв Рам (САЩ) и Бенджамин Бекер (Германия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай