Гришо: Мария благодаря ти, че дойде и наблюдава този мач

Гришо: Мария благодаря ти, че дойде и наблюдава този мач | StandartNews.com

Лондон. "Благодаря на Фелисиано за този изключителен финал, бяха първите думи на Григор Димитров след победата в Куинс. - Благодаря на Роджър Рашийд. Невероятно е всяка година да се връщаш тук. Щастлив съм, че спечелих по такъв начин. Удоволствие е за всеки който играе на този турнир. Благодаря на спонсорите. Благодаря на момичетата, които ми подаваха топките и много ме улесняваха. Мария, благодаря, че дойде да наблюдаваш този мач. Когато загубих подаването си в началото на третия сет си казах, че Фелисиано ще ме победи. Знаех, че не е лесно да пробиеш Фелисиано, който отдавна не е губил свое подаване. Имах късмет. Подарих ракетата си на Крис Комоуд, който като турнирен директор ми даде Уайлд карт за този турнир през 2009-а. Сигурен съм, че Роджър Рашийд няма търпение да седнем и да ми каже къде съм сбъркал".

Освен на Комоуд, той поради своя ракета и на парализирана жена гледаща финала от първия ред. Неговият съперник Фелисиано Лопес бе доста разочарован след мача. "Бях само на точка от победата, каза испанецът. - Поздравявам Григор за изключителния характер. Спаси мой мачбол. Благодаря на всички за подкрепата".

Финалът влиза в историята, като първият завършил с 3 сета, а също така и най-дългият, като продължителност - 2,32 ч. Гришо стана първият тенисист за 2014-а с победи в турнири на три различни настилки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай