Гришо излиза срещу Монфис в "Арена Армеец"

Гришо излиза срещу Монфис в "Арена Армеец" | StandartNews.com

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе на родна земя срещу един от най-атрактивните играчи на ATP тура - Гаел Монфис на 28 неомври 2015 г. в зала "Арена Армеец", съобщи tenniskafe.com. Още през септември "Стандарт" съобщи първи, че се подготвя такъв мач.

Събитието се нарича Telenor PrimeTime Tennis, а плановете на организаторите са всяка година преди Коледа в България да играят благотворително най-елитни световни спортисти.

За първи път в България зрителите ще наблюдават мъжки професионален тенис мач на световно ниво. Като познаваме и двамата играчи, шоуто е гарантирано, а в залата ще има страхотна атмосфера.

Мачът ще започне в 20 ч., ще се играят два от три тайбрек сета.

В късния следобед преди срещата, 20 души ще имат възможност да поиграят тенис и да получат съвети за техниката си от Григор и Гаел.

Премиерът Бойко Борисов вече получи много специална покана от Григор за игра с двамата тенисисти.

"Здравейте на всички вкъщи. В момента съм в Япония, подготвям се за тежкия турнир. Остават още няколко до края на сезона. С Гаел се разбрахме да направим демонстратичен мач в София, за да покажам красотата на нашия тенис, а и да се позабавляваме малко преди празниците", сподели Григор във видео посланието си.

"Искрено съм щастлив да се прибера в България и да заредя батериите с български ток преди предстоящия тежък сезон. Надявам се да ви видя всички в зала "Арена Армеец" на 28-и",каза още той.

"Партньорството между Теленор и Григор Димитров е добре известно в България и за нас е съвсем естествено да подкрепим тенис събитието на годината в страната. За Теленор е чест и удоволствие да си партнира със спортист и роден победител като Григор. Той е вдъхновение за своите почитатели, а и за всички българи, които следят възхода му в световния тенис елит и го подкрепят във всяко начинание. Успехите му на корта и поведението му извън него напълно съответстват на ценностите на Теленор и вярваме, че заедно можем да постигнем много - както в полза на нашите клиенти, така и в подкрепа на българския спорт", коментира г-жа Галина Чулева, директор „Бранд и маркетинг комуникации" на Теленор.

Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК госпожа Виолина Маринова заяви: "ДСК ще подкрепи Григор Димитров за предстоящия мач с Гаел Монфис. Неговото динамично развитие кореспондира на философията на банката за постоянно обогатяване на потенциала и функционалностите - ключови принципи на ДСК Директ. В лицето на Григор банката подкрепя достойния за подражание модел на смисления млад човек-професионалист с огромен потенциал и бъдеще, който в изключително трудния и конкурентен свят на професионалния тенис е принуден да търси нови и нови решения за подобряване на играта си, да сменя подхода и ракурса, непрекъснато да се самосъздава, за да оправдае доверието и да отстоява вече завоюваните позиции."

Медиен партньор на събитието е Нова Телевизия, където мачът ще се предава на живо от 20 часа на 28 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай