Гришо е здрав, паднал на дупето

Гришо е здрав, паднал на дупето | StandartNews.com

Срещу Кевин бях по-силен психически, коментира българинът

Григор Димитров, който вече няколко седмици е част от Топ 10 на световната ранглиста, запази доброто си настроение и след трудния мач с Кевин Андерсън на 1/4-финалите на турнира в Торонто.

Гришо се наложи над тенисиста от ЮАР с 5:7, 7:5, 7:6. По време на двубоя хасковлията падна лошо и имаше притеснения, че е получил травма. На пресконференцията след двубоя един журналист го попита: "Всичко наред ли е? Изглеждаше, че имаш контузия на коляното." "Не си ударих коляното, а дупето. Всичко е наред. Нараненото място ще бъде като ново за мача с Цонга", пошегува се българският тенисист. Късно снощи нашето момче се изправи срещу Джо-Вилфред Цонга. Двубоят бе четвърти между двамата, като до този момент Димитров бе спечелил само един-единствен сет.

Срещу Андерсън хасковлията сътвори уникален мач. Срещата надмина многократно досегашните сблъсъци на Гришо по отношение на драматизма, като в крайна сметка и този път шансът бе на неговата страна и той се класира за 1/2-финала, втори в кариерата му на турнир от тази категория. Първият подобен случай бе надпреварата в Рим по-рано през тази година, когато бе спрян от Рафаел Надал. "И двамата не показахме най-добрия си тенис, но с неговия сервис това винаги може да се окаже решителен фактор. Всичко опира до психологическата устойчивост. В края се оказах по-силен," коментира Димитров мача с Андерсън. На финала Гришо би спорил с Роджър Федерер или Фелисиано Лопес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай