Гришо: Доволен съм от себе си

Гришо: Доволен съм от себе си | StandartNews.com

Григор Димитров e много доволен от играта си през втория сет срещу Стийв Джонсън (САЩ). Снощи той спечели двубоя със 7:6(8), 6:2 и се класира за трети път в кариерата си за полуфинал на турнир по тенис от сериите "Мастърс".

"Мисля, че владеех инициативата в мача, което винаги помага срещу играч като Стиви. Той е много уверен в момента и играе страхотен тенис, което го прави много опасен. След като спечелих първия сет, се успокоих и добих допълнителна увереност. Нагодих се към неговия сервис, промених мястото на посрещането му и това ми помогна за ретурите", коментира той.

На въпрос дали усеща това да е повратният момент в неуспешния за него сезон Григор отговори: "Все още не мога да кажа това. Не мисля за това в момента. Концентриран съм върху играта си, върху собствения си тенис. Не искам да говоря за повратни моменти и подобни неща. Изглежда обаче, че нещата се развиват в правилната посока за мен. Представям се добре, работя здраво. На прав път съм и най-доброто предстои. Искам да съм сигурен, че ще продължавам да се развивам с всяка следваща седмица. Във всеки турнир, в който участвам, целта е да печеля и да се боря. Искам да давам максимума от себе си".

Хасковлията си осигури 205 980 долара и 360 точки за световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай