Гришо: Доволен съм от миналата си година

Гришо: Доволен съм от миналата си година  | StandartNews.com

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров стартира участието си в Делрей Бийч, Флорида с категоричен успех над Дуди Села. Двубоят закъсня закъсня с близо 4 часа заради превалявания и се игра при силен вятър. "Събудих се сутринта и времето беше страхотно, а после излязохме на корта и духаше много. Но трябва да си подготвен за всичко", коментира след мача Гришо.

"Знаех, че трябва да съм много фокусиран, защото Дуди е опитен играч. Играя бекхенд с една ръка и е трудно да се контролира топката в такива условия. Едно от препятствията на този стил е именно ветровитото време, защото не можеш да изпълняваш ударите си по начина, по който искаш", посочи още българинът, цитиран от tenniskafe.com.

"Доволен съм от миналата си година. Знам, че малко хора очакват от мен да кажа подобно нещо, но научих доста от миналия сезон. В подобни моменти осъзнаваш много неща, пробуждаш се. Не само на корта, но и извън него. Смених екипа и разбрах, че трябва да се трудя още по-здраво", призна още Димитров.

"Има още много неща да уча. Започнах годината позитивно и отново се наслаждавам. Дори и да тренирам на корт №10 в Маями и да няма никой, за мен е удоволствие да съм там и да играя", каза още родният тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай