Гришо бие и хвали гърците

Стефка, Лафчис и Лъчо Танев сред агитката в Атина

Гришо бие и хвали гърците  | StandartNews.com

Атина. Българската ракета номер 1 Григор Димитров отупа 690-ия в света Маркос Каловелонис с 6:3, 6:3, 6:0 в първия мач от двубоя с гърците за купа "Дейвис".

Хасковлията не даде шанс на представителя на домакините, който се бори и показа самочувствие в някои разигравания, но не успя да се противопостави на нашата тенис звезда. Трибуните на комплекс "Илиуполис" в Атина бяха пълни с фенове, дошли да подкрепят българите и да видят на живо Гришо.

Да стиска палци за националите в гръцката столица пристигна и председателят на БОК Стефка Костадинова. Край корта бяха бившият президент на "Левски" Томас Лафчис, както и мениджърът Лъчо Танев. Нашенци признаха, че са изминали 1000 км, за да викат за Григор и компания, но са останали излъгани, доверявайки се на информацията, че входът ще бъде безплатен.

Интересът към Димитров не стихна и след мача му с Каловелонис. Близо стотина деца се наредиха на опашка за автограф и снимка, а после фенове се пресягаха през оградата, за да се сдобият с ценния подпис на българина върху топка, шапка или картичка. "Не очаквах толкова много хора да ме подкрепят. Благодаря на публиката и на организаторите, които се грижат за нашия комфорт и за това нищо да не ни липсва. Атмосферата беше страхотна. Моят съперник игра добре, поздравявам го и му желая успех", каза Димитров. Късно снощи се игра вторият сингъл между Димитър Кутровски и Теодорос Ангелинос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай