Григор се изправя срещу Анди Мъри

Григор се изправя срещу Анди Мъри | StandartNews.com

Лондон. Първата ракета на България Григор Димитров днес ще се изправи срещу шампиона Анди Мъри, елиминирал Кевин Андерсън с 6:4, 6:3, 7:6 (6), на четвъртфиналите на турнира "Уимбълдън".

Димитров декларира още по-високи цели.

"Разбира се, на първо място съм доволен, че достигнах до 1/4-финалите. Това обаче не означава, че нямам повече работа тук. Не искам да спирам на тази фаза. Срещу Анди ще се постарая да играя собствената си игра и да не отстъпвам. Няма да се опитвам да се нагаждам според темпото на съперника. Важна е собствената ми игра. Искам да съм в тази ситуация на всеки турнир от Големия шлем. Именно това са мачовете, които искам да играя."

Двубоят е втори в програмата на централния корт в "Ол Ингланд клъб" и ще започне около 16.00 часа. Преди българина и шотландеца на корта в 14.00 часа ще излязат Симона Халеп и Сабине Лисицки в третия четвъртфинал при жените.

Димитров и Мъри ще се срещнат за четвърти път. Шотландецът спечели първите три двубоя - 6:4, 6:4 в четвъртфиналите Банкок през 2011 г., със 7:6, 6:4 на финала в Бризбейн през 2011 г. и със 7:6, 6:3 във втория кръг на мастърса в Маями отново през 2013 г. Българинът обаче излезе победител при последната им среща след 4:6, 7:6, 7:6 на полуфиналите в Акапулко, когато спечели и титлата.

Димитров се намира в серия от осем поредни победи на трева, след като триумфира в "Куинс" през юни, и все още няма загуба на тази настилка от началото на сезона.

Мъри обаче спечели последните два турнира в "Ол Ингланд клъб" - миналогодишното издание на "Уимбълдън" и олимпийския турнир в Лондон през 2012 г. Шотландецът преследва шесто поредно участие в полуфиналите на "Уимбълдън", а последната му загуба на четвъртфинал в Лондон беше през 2008 г. от бъдещия шампион Рафаел Надал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай