Григор поиска титлата в Мадрид

Григор поиска титлата в Мадрид | StandartNews.com

Възможно е с Шарапова да играем двойки, каза асът ни

Григор Димитров се прицели в титлата от Мастърса в Мадрид. Българинът започна ударно и напердаши испанеца Пабло Кареньо 6:2, 6:4 за 70 минути. След мача Григор заяви, че има сили да вдигне трофея. "Искам да играя добре и да спечеля турнира в Мадрид, разбира се. Защо не? Чувствам се комфортно на клей корт. Всеки противник има уязвими страни. Да видим какво ще стане", каза Гришо пред кореспондента на "tennis24" Златка Замова. Димитров заяви, че някой ден е възможно двамата с Мария Шарапова да играят на смесени двойки на "Уимбълдън".

"Засега сме концентрирани в индивидуалните си кариери и двамата искаме да сме номер 1! Може би не сме достигнали такава фаза. Един ден - може би, да се надяваме", добави Гришо. Димитров коментира и днешния си съперник от втори кръг на турнира в Мадрид Мариус Копил (Рум).

"Не е лек състезател, мощен, с хубав сервис. Но сега е късно, не искам да мисля за следващия мач, а да отида да си легна по-бързо. Имам и почивен ден, ще разпусна и после ще видим тактиката с треньора", добави Гришо.

"С треньора Рашийд прекарваме ужасно много време заедно, засега се разбираме отлично. Не калкулираме плюсовете и минусите, за момента опитваме да дадем най-доброто от себе си, това е водещото в нашия екип", добави Григор.

"Винаги има смях и шоу между тенисистите, дали в ресторанта или на корта, ние сме едно малко семейство", завърши Димитров.

Маша и Димитров също изпратиха Балтача

Григор Димитров и Мария Шарапова се включиха към групата, която изпрати с минута мълчание Елена Балтача. Британката не успя да спечели борбата с рак на черния дроб и издъхна в неделя сутрин. Повечето тенисисти и тенисистки, които участват на турнира в Мадрид, се събраха на централния корт, водени от Анди Мъри.

"Ужасно е чувството да загубиш приятел", каза Шарапова.

Звездата на българския тенис ще излезе днес след 15 часа (българско време) в мача си от II кръг на Мастърс-а в Мадрид срещу Мариуш Копил (Румъния).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай